Ocena kierowcy - Renault Megane III Grandtour Facelifting
Przebieg:
105 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Zobaczymy jak będzie dalej, daje mu duzy kredyt zaufania - mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie.
Mam je dopiero miesiąc, są rzeczy denerwujące i takie ok. Po przesiadce z Corolli e12, czuje lekki niedosyt mimo, że samochód 10 lat młodszy. Jeździ poprawnie, małe spalanie, cena stanowi 50% avensisa z tego rocznika, wiec coś za coś. Mam też dobrego mechanika od Francuskich aut, więc pewnie dlatego diesel.
Jak na razie nie mam problemów, brak dwumasy i mam nadzieje wtryski i pompa się nie zepsuje
Mam stałe problemy z wyczuciem sprzęgła, albo mi gaśnie, albo piłuje na wpół wciśniętym, nim zmienie na 2-ke. Z 2 na 3 tez mi potrafi szarpnąć. Wsteczny często sie nie wrzuca - 1/3 razy.
Nie mam specjalnych zastrzeżeń, na płaskich policjantach zbytnio nurkuje.
Mimo, że to kombi nie mogę wyczuć gdzie się kończy samochód, z przodu też parkuje na czuja - może kwestia obycia z nim. W lusterkach widać dobrze, nie mam problemów z nim podczas jazdy.
Mam najuboższą wersje i powiem, że niektóre rzeczy są poprostu słabe. Ustawienia stacji (programowanie) tylko z panela radia, do tego nie wyszukuje wszystkich stacji - jak nie znasz czestotliwosci nadawania - nieznajdziesz - np. brak rmffm, antyradia. Aby zmienić częstotliwość trzeba na strzalce przytrzymac palec ok 3 sek - nie musze wyjaśniać jakie to jest słabe podczas jazdy samochodem. Brak podłokietnika
Na dworze +21, klima manualna na max (temperatura i nawiew) i nie może mnie schłodzić, nie wiem co będzie latem.
Tu jest naprawdę dobrze. Miejsca z przodu i z tyłu wystarczająco, bagażnik (kombi) potężny - coś pomiędzy Avensisem a Corollą
Ani specjalnie cicho, ani specjalnie głośno
Narazie pokonałem 1130km na jednym baku (57 litr), spalanie wg komputera 4,7 l/100, wg obliczeń 5,0. Z czego 300 w trasach podmiejskich, reszta miasto. Nic się nie psuje, zobaczymy jak dalej.
Narazie daje ocene b. dobrą za rocznik 2012 (4,5 roku) dalem 26500zł w salonie aut poleasingowych, przebieg w momencie zakupu 104tys. Szwagier ma to auto z 2010 r i tylko raz turbina poszła, a ma przebieg 350tys i b. sobie chwali - jesli wszystkie są takie to b. polecam. Brak dwumasy i dpf bezproblemowy oby to była prawda ...
Na razie brak
Na razie brak