Ocena kierowcy - Renault Megane II Sedan

Krzysztof, 18 lat temu
Silnik 1.5 dCi 105KM 77kW
Rok produkcji 2006
Renault Megane II Sedan 1.5 dCi 105KM 77kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
samochód ten bardzo mi się podoba i mam nadzieję że będę zadowolony przez cały okres jego użytkowania.Przerażają mnie jednak opinie innych użytkowników którzy oceniają ten samochód bardzo krytycznie,ale albo mieli pecha,albo nie potrafią o samochód zadbać,albo tego samochodu nie mają wcale i piszą bzdury.
poprzednio jeżdziłem meganem 1.4 75 KM buł za słaby ale wystarczało za to ten diesel, rewelacja
jak na razie żadnych problemów nie miałem z właczaniem biegów.jest cicha
wiekszość km przejechałem na autostradzie Katowice-Wrocław,jechał jak przyklejony,chociaż nie przekraczałem 160 km/h
słaba widoczność do tyłu, ale tak już chyba jest w wszystkich autach,za to mam czujnik cofania
wszystko w zasięgu ręki
układ klimatyzacji w tegoroczne upały spisał się bez zarzutu,ogrzewania nie miałem okazji jeszcze sprawdzić
bardzo wygodne autko.posiadam grandtora,
barzo dobre wyciszenie wnętrza,silnik słychac tylko podczas przyśpieszania i to bardzo cicho
jezeli wierzyć wskazaniom komputera to srednie zużycie ON wacha się od 4,3 do 5,1
jak do tej pory nie miałem żadnej usterki poza odstającą wykładziną dywanową przy tylnych drzwiach,ale samochód mam dopiero trzy miesiące
na razie bez ustere,oby tak było cał czas
Renault Megane II Sedan