60 000 km w 2 lata bez poważnych usterek.
Ładny wygląd, obszerne wnętrze, świetny silnik o niskim spalaniu i dobrych osiągach-tylko serwis ma ciągoty do zarabianiu na niewielkich usterkach.
Zawieszenie dobrze dopasowane do naszych fatalnych dróg ale wnętrze z powody ich stany zaczyna wcześnie skrzypieć.
REWELACYJNE hamulce.Obecnie juz sprzedane ale niekiedy nadal nim się posługuję
Silnik super-dynamiczny, elastyczny i cichy i niewiele pali.W niemczech licznikowo juz po \"dotarciu\" 208km/h.Bez sensu inwestować moim zdaniem w dci-padają wtryski od słabej polskiej ropy i turbo od niewłaściwego uzytkowania-katowanie na zimno i gaszenie silnika z niewystudzonym turbo-czytajcie instrukcję jak użytkować turbo to nie będzie kłopotow.
TRochę stawiała opór przy szybkiej zmianie biegów
ale generalnie bez problemów.Porównując z mazdą 3 -ciut mniej precyzyjna od japońca.
Tłumiła nierówności jak mało które auto, samochód o neutralnej charakterystyce-jak szedzł bokiem to równo:)Przy mocnym obciążeniu tyłu stawała się renia troche nadsterowna.Dobra na nasze drogi a właściwie na to co po nich pozostało po tej zimie:)
Ok dla kierowcy doświadzonego - dla poczatkujących-szerokie przednie słupki i tylne, wysoko poprowadzony kufer ale za to 520l pojemności-very ok.
Dla niższych osób może i ok ale dla mnie 193 wzrostu wydawało mi się że mam za długie nogi do tego auta i rączki za krótkie.Niedostateczne podparcie z tego powodu ud i za wysoka pozysja za kierownicą.Kiepskie raczej fotele.Plusy-auto bardzo obszerne nawet dla 5 osób i bagażnik wielki ponad 500l., dobra ładowność
Mały zakres regulacji nawiewów-klima wydajna, generalnie dobrze.Silnik szybko sie nagrzewał.
Jak na te klasę to wręcz super!Właściwie to jak auto klasy średniej!
Cichy silnik i minimalne tylko szumy z opon .
Jak na benzynę 1.6 112 koni to rewelacja!
TRasa minimalnie około 6 litrów maksymalnie 6.9.
Autostrada 150 km/h około 7.4
Szybka jazda autostradą maks 9.5l-szybko czyli 170-200 km/h.
Ostro na autostradzie-gaz w podłodze 10.5
Wiele zależy jak się silnik od nowości ułoży.
Ja przez pierwsze 1000 km nie przekraczałe 3700 obr/min, poi tym okresie go przegoniłem na trasie.
DObre wyposarzenie, bezpieczne , komfortowe auto za niewielkie stosunkowo pieniądze.
Skrzypienie deski - wina raczej naszych cudownych dróg
Na gwarancji-łożyska macpersona-wada tego modelu czyli skrzypienie przy skręcaniu kierownicą
-coś tam od zmiennych faz rozrządu-skrzypienie podczas odpalania na zimno
-woda w schowkach w drzwiach- wymienili uszczelki wokolo drzwi-minimalnie lepiej ale ponoć trzeba uszczelniic było koło głośników w drzwiach
klocki przy 55000 km przednie-dobry wynik
wymiana zarówek przednich świateł- nieporozumienie
i do serwisu tylko z własną żarówką!inaczej kasuja za nia 80 pln a na stacji ok 20.
Oleju nie brała przez 30000km od wymiany do wymiany ani grama, bez problemów absolutnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 115KM 85kW