Ocena kierowcy - Renault Megane II Kombi

marekmk3, 8 lat temu
Silnik 1.9 dCi 130KM 96kW
Rok produkcji 2006
Renault Megane II Kombi 1.9 dCi 130KM 96kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Rewelacja, dynamiczny elastyczny ekonomiczny bezawaryjny jak sie o niego zadba.
Inne : Parujący reflektor
Inne : Trzeszczy deska czasami
Nie doskonale gdyż coś trzeszczy w desce, czasem lampka w bagażniku się nie pali, paruje mi przedni reflektor. Niby nic i do zrobienia ale zawsze coś :)
Silnik z wystarczającą mocą i momentem dla tego nadwozia nie trzeba chipować jest idealnie. A powoli nie jeżdżę :)
Te skrzynie renault zawsze miały jakiś problem dziwny lewarek i czasami coś zgrzytnie. Ale działa :)
Niedawno po wymianie całego przodu więc tylko jeździć koszty akceptowalne, komfort wzorowy.
Dla mnie tylko słupek A trochę przeszkadza na rondach bo potrafi się schować za nim auto, i trzeba wzrokiem ten słupek omijać lewej i prawej. Może tylko ja tak mam.
Dla mnie OK.
Wydajna.
Na ta klasę auta doskonale i z przodu i z tyłu bardzo dużo miejsca. Miałem okazje ostatnio jechać z tyłu i było naprawdę wygodnie.
Tylko ta deska w okolicy kratek wentylacyjnych mi trzeszczy .
Ceny są naprawdę do przyjęcia.
Renówki mocno tracą na wartości a są to bardzo dobre samochody i to jest właśnie okazja by kupic dobry rocznik w dobrym stanie z dobrym silnikiem najlepiej common-railem a nie jakies pompowtryski.
Parujący reflektor, trochę trzeszczy deska przy klatkach wentylacji na zimnym silniku. system hands free działa tylko ( na szczęście) od kierowcy:)
Niesprawna cała klimatyzacja ( oszustwo od strony komisanta) niby tylko nabić a wymieniłem wszystko za 2200zł. Czujnik powietrza do turbo. zdiagnozowane na zwykłym kompie wymiana na zamiennik i jezdzi. Poziomowanie xenonów nie działa i jeszcze za to sie nie wziąłem.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 130KM 96kW [l/100km]

6,1