Ocena kierowcy - Renault Megane II Kombi

Silnik 1.9 dCi 120KM 88kW
Rok produkcji 2004
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Megane II Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Inne : Dużo rzeczy mnie zaskoczyło, hamulce, układ jezdny, trzymanie się drogi, moc, przełożenia biegów, komfort jazdy.
Za cenę jaką kupiłem autko to nie ma lepszej propozycji. Dodatkowo poprzedni właściciel dbał o nie bardzo mocno. Trafiła się naprawdę super Renia.
Nie ma problemów. Nawet przy niskich obrotach ciągnie pod górę.
Troszkę siły trzeba użyć aby zmienić bieg ale ja mam akurat 6 biegów i jest super.
Trzyma się bez problemu choć lepiej jak ma pełny bak i jest dociążony tył.
Dla mnie bomba. Dużo widać.
Schowki, przyciski, funkcjonalna kierownica, sterowanie radiem itd itp, przesłony szyb tylnych. Dla mnie super.
Zaparowana szyba, nie ma problemu, klik w przyciski i 2-5 sekund później szyba przezroczysta jak powietrze :) Ogrzewanie w zimę to żaden problem.
Komfortowa i wystarczająca.
Dla mnie wystarczające. Jednak gdybym miał porównywać z jakimś autem z wyższego segmentu to jednak słychać szum opon jak się jedzie :)
Moja spala w zimę 6,5-7 litrów , w lato 4-5,5 litrów na 100 kilometrów jazdy po mieście i poza w stosunku mniej więcej 50/50 , przy stylu jazdy różnym bo w trasie mogę sobie pozwolić na ekonomię , w mieście czasem nie.
10 letnie autko , dobrze utrzymane, mało palące, mające moc i przestrzeń, kupione za 8 000 zł, więcej pisać chyba nie trzeba.
Zdarzają się ale są łatwe do naprawy. Jak ktoś ma śrubokręt w gwiazdkę to większość zrobi sam :)
Jeszcze żadna mnie nie spotkała, chyba że poważna to daszek/spoiler który mi zwiało ale AC pokryło naprawę na nowy.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW [l/100km]

5,3