w sumie, jak na tak krótki okres eksploatacji jestem zadowolony, zauważyłem kilka uciążliwych patentów - tragiczny dostęp do przednich zarówek do ich wymiany(wielki minus), trudny dostęp do narzędzi obsługowych kół, małe haczyki na ubrania z tyłu, z których wszystko spada, reszta bez zarzutu, ale ocena 3+ za światła!
mam to auto dopiero 4 miesiące, jak na razie jest zadowolony i oby tak było dalej. Zobaczymy po 2 - 3 latach i 60 - 80 TKM przebiegu, chciałbym,żeby moja pozytywna opinia nie zmieniła się, bardzo odpowiada mi komfort auta i jego całkiem dobre wyposażenie (wersja "Sport Way")
nie mam zastrzeżeń, biegi wchodzą bez problemów, jak na diesla skrzynia jest wg mnie dobrze ustawiona i do miasta, i na trasy
jak na francuskie auto zawieszenie nie jest zestrojone zbyt miękko, co ma swoje liczne zalety i w sumie bardzo mi odpowiada. Z drugiej strony czasem brakuje mi typowego dla wczesnych "francuzów" kanapowego komfortu jazdy.
nie mam większych zastrzeżeń, ale z przodu czasem przeszkadzają przednie słupki, z tyłu też mogłoby być lepiej (kombi), w sumie "4" jest optymalną oceną
wszystkie przyciski na swoim miejscu, najlepsze jest zamontowane tuż przy kierownicy sterowanie radiem - rewelacja, intuicja wystarczy do pełnej obsługi dość przyzwoitego fabrycznego radia.
działa poprawnie. W duże mrozy, jakie były w styczniu i lutym nagrzwał się dość szybko. Nie wiem, jak będzie w gorące dni, ale automatyczna klima powinna sobie poradzić
jak na swój rozmiar, z przodu i z tyłu bardzo dobrze, nawet dla osób dość wysokich, z uwagi na karoserię kombii z tyłu nie ma problemu z miejscem nad głową
samochód ma silnik diesla, słychać to tylko przy zimnym silniku i dużych mrozach, jak się tylko trochę rozgrzeje w środku jest cicho, w trasie cicho jest do 140 km/m, potem znacznie radio się pogłaśnia i słychac tylko radio ;-)
jakby można było dać 6, to bym dał, praktycznie to jest najmocniejszy punkt tego auta. Średnie spalanie w trasie to 4 - 4,2, w mieście 5,3 - 5,6, maksymalną wartość, jaką uzyskałem, czyli 6,2 "padła" w jeździe wyłącznie miejskiej i przy mrozach dochodzących do -28.
dostałem poważny rabat u dealera (16%), więc po odliczeniu rabatu mam fajne autko z silnikiem diesla, bardzo dobrze wyposażone (m.in. automatyczna klima, czujniki świateł i deszczu, abs, 6 pp, lakier metalik)
cóż, drobiazgi już się dzieją, obecnie pojawiają się problemy z zamykaniem drzwi przyciskiem na klamkach z lewej strony (w wersji tzw karty "wolne ręce"), to trochę uciążliwe i trzeba będzie zgłosić tą usterkę w ramach gwarancji, innych drobiazgów na razie nie ma
brak i oby tak zostało
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 105KM 77kW