Bardzo przyjemne auto, niezły silnik bardzo dobrze znoszący instalacje LPG, naprawdę spory bagażnik jak na ten segment ponad 500l. Przez nieco ponad 3 lata 100 tys przebiegu i tylko wymiany eksploatacyjne, żadnych poważnych awarii a auto ma już 383 tys przebiegu. Auto ma 12 lat i nie ma śladu korozji.
Optymalny wybór dla tego auta. Nie źle przyspieszenie, nie bierze oleju od wymiany do wymiany (co 15 tys km) pomimo instalacji gazowej (sterownik i reduktor Landirenzo, wtryskiwacze keihin) założonej przy przebiegu 8 tys. Więc prawie od nowości
Tu jest średnio, skrzynia 6-biegowa, biegi krótkie trzeba dość często sięgać za drążek. Na 6 biegu można spokojnie jechać już przy 70-80 km/h. Niestety przy 3tys obr/min mamy dopiero 115km/h później robi się już głośniej ale nie ma tragedii.
Tu niestety nie prowadzi się tak dobrze jak moje poprzednie auto (Mazda 6) szczególnie w zakrętach, układ kierowniczy trochę "gumowaty"
Ani śladu korozji w 12 letnim aucie pomimo paru obić i zarysowań nic nie wychodzi.
Tutaj jest nie źle choć przednie słupki potrafią przysłonić przeszkodę trzeba uważać do tyłu jest dobrze spora szyba pomaga w manewrowanu jak też bardzo dobre czujniki parkowania.
Tutaj średnio, niby wszystko pod ręką a włącznik tempomatu gdzieś schowany na desce gdzie zasłania go koło kierownicy. W czasie jazdy ciężko go "namaczać" trzeba oderwać wzrok .
Silnik nagrzewa się bardzo szybko i w zimie może nawet po 2 km robi się ciepło. W lecie klima daje radę
Dla osób średniego wzrostu miejsca jest bardzo dużo zarówno z przodu jak i z tyłu. Bardzo pojemny bagażnik.
Jeśli chodzi o wyciszenie to rewelacji nie ma, przy prędkościach 150km/h już słychać szumy powietrza i silnik też daje znać o sobie ale do przeżycia.
Spalanie gazu zima jazda mieszana 10-11 l/100 km latem 9-10 l/100, śr prędkość z 10tys km to ok 66km/h. Części zamienne robią spustoszenia w budżecie i sporo zamienników dobrej jakości
Z uwagi na nie najlepsza opinię o francuskich samochodach w świetnej cenie mamy auto kompletnie wyposażone. U mnie wersja z panoramicznym dachem, czujnikami parkowania, zmierzchu i deszczu, nawigacją, klimatyzacją automatyczna. Brakuje mi tylko gniazda 12 V w bagażniku ale może się czapiam...
Raz mi się zdążyła mi się " choinka" ale wystarczyło przylutowac przewód masowy bezpośrednio na płytkę tylnej lampy i wszystko wróciło do normy.
Brak takich usterek. Auto nigdy nie stanęło na drodze .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 135KM 99kW