Ocena kierowcy - Renault Megane II Kombi

Rafał, 18 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 115KM 85kW
Rok produkcji 2004
Renault Megane II Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Autko warte wydanych pieniędzy, serwis powinien być tylko tańszy.
W porównaniu z Vectrą 1,6 1999r, silniczek pracuje duże lepiej . Jest bardziej dynamiczny i przy włączonej klimie nie brakuje mocy
Jak na razie działa bezproblemowo - nawet przy 20 stopniowych mrozach nie trzeba się szarpać z lewarkiem
Na mnie rewelacja gdyby jeszcze drogi w Polsce były lepsze. Zawias jest zdecydowanie przygotowany na cywilizowane drogi - wtedy działa rewelacyjne - w zakrętach prawie trzyma się jak samochód po tunningu
Jest to kombi i przy cofaniu trzeba uważać co by nie popchnąć innego autka
Wszystkie przyciski w zasięgu ręki - super rozwiązanie ze sterowaniem radia w kierownicy
Mam 182 cm wzrostu i mam raczej wygodną pozycję za kierownicą, z tyłu dwa bajtle w fotelikach także nie narzekają na brak miejsca.
NIc nie stuka, zawieszenie jest doskonale wyciszone, silnik słyszalny powyżej 4000 obrotów
Przy spokojnej jężdzie poza miato 7,2 w mieście od 8 lato do 9 zimą. W drodze na wakację (Chorwacja) średnie spalanie 6,5L
Zestaw Hand free był wymieniany ..... już sam nie wiem ile razy. Poza tem coś się urwało na jakiejś dziurce na naszych wspaniałych drogach

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 115KM 85kW [l/100km]

6,5