: słabe zawieszenie, 2-3 miesiące po naprawie zaczyna stukać
: odklejona tylna szyba od klapy.
Auto kupiłem za ok 65000PLN i tak naprawdę to cieszyłem się nim jakieś 10000 km. W trasie na wakacjach zgasł i nie chciał zapalić - okazało sie że padł jakiś czujnik od korbowodów. Od tego momentu jeżdziłem regularnie do serwisu z jakimiś problemami. Nie wiem, z początku jak była gwarancja to w końcu nie płaciłem, ale auto 50/50 stało w ASO. Po gwarancji dalej auto serwisowałem w tym samym miejscu i wtedy zaczeły sie koszty. Dzisiaj zdecydowanie nie kupilbym tego samochodu. w tej samej klasie wziąłbym peugeota 307. (Lubię jakoś francuskie). Teraz auto sprzedałem (z niemałym trudem) i ... poczułem ulgę, chociaż kupujący zbił cenę 15%. Mogę powiedzieć tak jak w tej reklamie....myślałem że nigdy nie kupię Renault - teraz to wiem na pewno.
na wolnych obrotach silnikowi brakuje mocy, powyżej 2500 obrotów z kolei bardzo hałasuje.
przeciętnie
zawieszenie słabe jak na nasze warunki, wymaga częstych napraw, chyba że komuś stukanie nie przeszkadza - ja teraz to olałem i jezdze tak z rok, bo naprawy do najtańszych nie należą.
przeciętnie
ok, mógłby być bardziej skrętny
ok
z przodu bez zastrzeżeń, z tyłu tragedia na dłuższej trasie.
powyżej 90/h w samochodzie jest głośno i rozmawiać trzeba podniesionym głosem, ale to generalna wada kombiaków
po prostu bardzo żle i bardzo drogo, serwis ASO to chyba instytucja dla szejków. Wliczając wszystkie naprawy w ASO to dopłaciłem około 10000PLN
dużo usterek, wysokie spalanie a cena przeciętna.
masa drobnych, ale uciążliwych awarii - klamki hands free były naprawiane dwukrotnie, nie wiem czemu, ale ciągle palą mi się żarówki w przednich reflektorach, radio głupieje często. Każdy drobiazg naprawiałem - cena w ASO nigdy nie była niższa niż 200PLN.
naprawiałem dwa razy rozrząd, bo grzechotał bardzo - w aso 2000 za jedną taką przyjemność, naprawa układu kierowniczego - jakieś łożysko - 400PLN, szarpało silnikiem - 700PLN - poduszki i jakieś czujniki, odkleiła mi się tylna szyba bo podobno w kombi klapa jest zbyt wiotka - 500PLN.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 115KM 85kW