Ocena kierowcy - Renault Megane II Kombi

Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Megane II Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Inne : WSZYSTKO MNIE ZASKOCZYŁO
Polecam to auto wszystkim jest eleganckie, przestronne a przede wszystkim bezpieczne samochód ma tak dobre hamulce ,że w krytycznych sytuacjach staje w 3 sekundy. A jeszcze jest lepsza ochrona pasażerów wczoraj miałem wypadek i wiem ,że mogę mu zaufać samochód który walnął mnie w tył miał cały przód rozwalony wszystko się wylało a mnie tylko zepsuł się zderzak i tylna klapa się wgieła. A komputer w tym aucie jest świetny obliczył ,że poduszki nie mają wybuchnąć i miał racje wystarczyły napinacze pasów i aktywne zagłówki które mają szeroki zakres regulacji. Komputer ma 15 pozycji w których możemy odczytać różne informację od przejechanej drogi po czas kiedy trzeba zjechać do serwisu. Układ hands-free jest bardzo przydatny zwłaszcza kiedy ma się zajęte ręce. Kokpit jest oświetlonym ładnym białym światłem i jest uporządkowana auto jest przejrzyste i jasne. Wlew paliwa ma automatyczny korek. Aha i auto ma bardzo dużo bajerów których ze świecą szukać w konkurencji. Auto może stać się reprezentacyjna rodzinną limuzyną, można również ładnie się prezentować nim na zakupach można go też używać do przywożenia jabłek ze wsi!!!!! POLECAM NA 100%!!!!!!!!!!!!!!1
Kultur pracy jest na wysokim poziomie lecz przydało by sie kilka ,,koni' więcej.
Skrzynia biegów jest świetna 6 bieg byłby nie przydatny
Układ jezdny bardzo dobrze tłumi nie równości lecz przy drobnym mrozie zaczyna stukać :(
Auto ma wielkie powierzchnie szklane i w każda stronę świata można się swobodnie rozglądać
Auto jest w 200% praktyczne
Klimatyzacja szybko chłodzi zwłaszcza na trybie ,,Auto'Szeroki zakres regulacji Temperatury od 15C do 27C regulowane co pół stopnia. Ogrzewanie szybko grzeje przydatny staje się nawiew na przednią szybę.
5osób na spokojnie może jeździć :P Najlepsze auto dla rodziny
Czasem nawet nie słychać ,że silnik pracuje :P
A wiec tak zużycie paliwa jest bardzo małe średnio 8l 9l na 100h wieksze spalanie jest w modelach z świecami Sagema ale mojego modelu to nie dotyczy. Cenny przeglądów są po 800zł co rok to jest troszke za dużo. Naprawy są ok
Jakość materiałów i wykonania są The best tylko lakier schodzi z rękojeści przy drzwiach ale można je tanio i szybko wymienić. Cenna modelu zaczyna się od 47.900 ale tam nie znajdziemy takich bajerów ale jest równie do polecenia ta sama jakość bezpieczeństwo itd (taki model również miałem) w tej chwili mój model kosztował 85.900zł za tą cenna mamy na wypas wyposażony samochód. Polecam każdą wersje (Alize, Buisnes line, Authentique, Expression, Dynamique, Privilige) i oczywiście bardzo dluga lista opcji czasami bardzo tanich czasami drogich) każdy model (3d,5d,grandtour,sedan,societe-wersja towarowa,cabriolet,sport,scenic,grandscenic) A więc dla każdego coś miłego:)
System hands-free świetnie się spisuje ogólnie drobiazgi są supcio :D
Poważnych usterek BRAK

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 115KM 85kW [l/100km]