: Prowadzi się fantastycznie po zakrętach
: Padł przy 112 tyś przebiegu
: Klimatyzacja, problem z wyciekami chłodziwa.
: Palące się nagminnie żarówki
Prowadzenie samochodu i spalanie Świetne.
Usterkowość masakra i dlatego dyskwalifikuje ten model.
1,5 w dieslu w takim autku i 105 km to bardzo fajne połączenie. Bardzo fajnie się zbierał oczywiście z racji pojemności do 140 dalej to już maszt żagiel i do 198 km/h ( oczywiście na niemieckiej autostradzie ) da rade ;)
Silnik 1,5 dci i 6 biegów to jest super połączenie.
Jeden z najlepiej prowadzących się samochodów jakim jeździłem. Bardzo precyzyjny układ kierowniczy w połączeniu z baaardzo dobrymi hamulcami umożliwia pokonywanie krętych tras bardzo szybko.
Do przodu i na boki OK , do tyłu bardzo słaba.
Plastiki marne, pokrętła duże zwykłe , po prostu brzydkie. Jedyny plus to że obsługa prosta i wszystko na swoim miejscu.
OK. Klima dobrze działała , czasami przy maksymalnych upałach nie dawała rady ale w POlsce to maks. 2 dni w roku więc OK
Ja znalazłem sobie pozycję za kierownicą , z tyłu nie jeździłem więc się nie wypowiadam
Przy większych prędkościach robi się głośno ale do zniesienia.
Za zużycie paliwa bym dał 5 ale w tej rubryce trzeba wpisać też naprawy a tych było sporo i to dość kosztownych. Ogół na 2
Nie mam zdania bo mnie zraził do marki RENAULT
Po 120 tyś plastiki poprzecierane , co chwile jakieś pierdoły do naprawy. Ja wymieniłem przez 2 lata z 25 kompletów ( to nie żart ) żarówek przednich. Masakra, dostać się do nich to trzeba mieć chińskie małe rączki. Wymieniłem łożyska z tyłu , tarcze przód i tył, czujnik położenia pedału hamulca ( niby głupota ale jak nie działa odcina pedał gazu co prawie mnie pozostawiła na dużym napisie SCANIA ) NIE POLECAM TEGO SILNIKA
Silnik pod względem usterek KOSZMAR.
Napisze tylko tak 112 tyś i kapitalny remont silnika ( obrócona panewka ) Sami oceńcie czy warto, MOIM ZDANIEM NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 105KM 77kW