: Wygodnie, a więc bezstresowo. Dorzucę jeszce opinię mojej żony, dla której ten samochód był kupiony - bardzo zadowolona.
No cóż, jak z każdym samochodem. Raz cieszy, raz smuci. Był to już mój chyba 9 samochód, więc staram się zachowac umiarkowany obiektywizm. Sprzedałem bez emocji utraty czegoś wyjątkowego, ale też bez złości. Miał swoje lata, czas na zmianę.
Kupiłem to auto z przebiegiem 50000km, zdając sobie sprawę z ułomności początku produkcji tego modelu. W 2007r wymieniłem więc koło zmiennych faz rozrządu. Następnie padła czujka w głowicy, ale koszt czujki był niewielki. Poza tym silnik OK.
Nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń.
Co kto lubi. Po oswojeniu się z z tym samochodem jest dobrze. Po 60000km wymiana drążka reakcyjnego, a po 110 000 końcówka prawego drążka. Żaden samochód nie przetrwa bezboleśnie naszych dróg.
Super.
Daję dobrze, chociaż nie powinienem tak krytycznie patrzec. Wszystko w zasięgu ręki i sterowanie radia przy kierownicy podnosi komfort jazdy.
Ogrzewanie bez zastrzeżeń, a wentylacja wystarczająco dobra.
Bardzo wygodne siedzenia przednie, tylne mnie nie interesowały, chociaż pasażerowie też je chwalili. Przestrzeń zaskakująco spora, oczywiście biorąc pod uwagę wielkośc samochodu.
Dobre i tyle.
Normalnie, lato 7,5-8,0, zima 9-9,5. Kto mówi, że jego 1.6 w innym samochodzie pali mniej, kłamie.
Tu jest najlepiej. Można go tanio i łatwo kupic od pierwszego właściciela i oszczędnie eksploatowac. Sama radośc, bo to nie złom z autohandlu. Kupiłbym go jeszcze raz, gdybym ciągle nie eksperymentował ze zmianą marek samochodów. Jednak potwierdzę, że kupiłbym go jeszcze raz.
Pękła linka lewej szyby i uszkodziła mechanizm podnoszenia. Wymiana linki i regeneracja napędu 120zł.
Koło faz rozrządu, typowa wada Megane roczników 2002-2004. Wkalkulowane przy zakupie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V WT 115KM 85kW