Samochód ogólnie dobry, niespodzianki związane z elektryką i różnymi czujnikami psują wrażenie, częste wizyty u mechanika w celu skasowania błędów w komputerze mogą być męczące.
Silnik żwawy, tani w utrzymaniu, elektroniczny osprzęt silnika lubi płatać figle (dwukrotnie w przeciągu 10 miesięcy wymieniałem czujnik wałka rozrządu który blokował zapłon i gasił auto na niskich obrotach-koszt niby nie duży bo 100 zł ale dosyć denerwujące).
Bardzo dobra skrzynia, nie mam żadnych uwag.
Dobrze wypiera nierówności mimo dosyć wysokiej sztywności zawieszenia. Bardzo dobrze się prowadzi.
Ogólnie dobra widoczność. Mylić może wystający "tyłek" który czasami wystaje trochę bardziej niż nam się wydaje podczas cofania/
Nie mam się do czego przyczepić.
Miałem wersje z climatronikiem i spisywała się bardzo dobrze.
Kierowca przeciętnych rozmiarów może bardzo wygodnie podróżować jak i pasażerowie, wyższe lub tęższe osoby mogą narzekać na małą ilość miejsca. W wersji 3d trochę trudne wsiadanie do tyłu, ale ta linia boczna samochodu zmusza nas do tego żeby wybaczyć te nieudogodnienia.
Wyciszenie ogólnie dobre ale nie zaszkodziły by maty wygłuszające w drzwiach.
Niskie koszty utrzymania, tanie części i dobrze dostępne. Spalanie na poziomie 7-9 l na 100 km w cyklu mieszanym (oczywiście jeśli lubimy sobie przycisnąć to spodziewajmy się nawet 11).
Model ten gwałtownie spada z ceny, to dobre auto za nieduże pieniądze, moim zdaniem świetne auto dla nastolatka który dopiero zdał prawko.
Wymiany różnych czujników czy kostek, nic specjalnego.
Nie miałem żadnych poważniejszych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V WT 115KM 85kW