Ocena kierowcy - Renault Megane I Sedan

wnuk64@wp.pl, 14 lat temu
Silnik 2.0 i 115KM 85kW
Rok produkcji 1998
Renault Megane I Sedan 2.0 i 115KM 85kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo dobra kultura pracy super dynamika mały apetyt na paliwo zdecydowanie następne z tej rodzinki
bardzo dobra dynamika mimo tej pojemności średnie spalanie z klimą 9,0 l /100km a jak potrzeba to 200 km/h osiąga się bardzo szybko , przyspieszenie poniżej 9 sekund ( niemieckie auta przereklamowane ) miałem cztery.
zaraz po uruchomieniu przy zimnym silniku twardo włącza się jedynka potem jest ok
jak sprawny to super niesie
w tej wersji nadwozia brak wycieraczki tylnej szyby zimą zanim szyba odmarznie widoczność trochę ograniczona
wszystko pod ręką tylko jak z przodu siedzi wysoki pasażer zdarza się że kolanem włącza awaryjne lub blokuje drzwi
klima i ogrzewanie ok , raz naprawiałem sterownik ( serwis koszt 400 zł ) własnoręczna wymiana tranzystorów 15 zł.
miejsca z przodu jest dużo na tylnej kanapie jak w większej limuzynie bagażnik jak na tą klasę auta b . duży 580 l na wakacje super
dopiero powyżej 150 km/h zaczyna się robić głośniej ale motor ma wtedy ładne rasowe brzmienie
jak na moje 2.0 i z klimą (średnio 9,0 l /100 km ) to rewelka vw vento 1,8 z klimą palił mi miasto 12,0 a trasa 9,5 l
do tej pory oprócz sterownika klimy i końcówek drążków nie miałem żadnych usterek
jeżdżę dużo normalne eksploatacyjne wymiany klocki tarcze szczęki bębny po 100 tys. wymieniłem łożyska tylnych kół
Renault Megane I Sedan