Daje ocene 5+ za caloksztalt. Auto (mozecie wierzyc lub nie) NIEZAWODNE.
Ocena: 5+
Najlepszy element samochodu!!! Bardzo cichy do 3000 tys. obrotow. Bardzo elastyczny i przede wszystkim ekonomiczny.
Ocena: 5+
Jedynka i dwojka troche ciezko wchodza, ale mozna sie przyzwyczaic. Pozostale biegu wchodza idealnie.
Ocena: 4
Zawieszenie bardzo komfortowe i miekkie. Niestety trzeba czesto wymieniac elementy zawieszenia, na naszych drogach szybko sie zuzywaja, ale to kazdy Francuz tak ma;) Przy wiekszych predkosciach na zakretach za bardzo sie przechyla, ale dla mnie wazniejszy jest komfort podrozowania niz duza predkosc.
Ocena: 4
Widocznosc dobra. Niestety tylne slupki przyslaniaja widok. Mam wersje sedan i nie widac tylu auta, trudno jest zaparkowac. Przodu i tylu auta z siedzenia kierowcy niestety nie widac, trzeba wyczuc gdzie auto "konczy sie i gdzie zaczyna".
Ocena: 4
Wszystko na swoim miejscu. Chociaz gdy mam wrzucony 3 bieg to trudno jest regulowac pokretla od nawiewu, po prostu sa zbyt nisko umieszczone. Pasazer kolanem moze wlaczyc swiatla awaryjne;) Pokretla od ogrzewania i od nawiewu, radio i kratki nawiewu umiescilbym nieco wyzej.
Ocena: 4
Samochod nagrzewa sie bardzo szybko. Niestety szyby szybko paruja i jest to bardzo uciazliwe (niestety nie mam klimatyzacji).
Ocena: 4
Przestrzeni jest az nadto. Wszyscy pasazerowie maja do dyspozycji naprawde sporo miejsca jak na tej wielkosci auto. Bagaznik ogromny: 510 litrow (wersja sedan).
Ocena: 5+
Samochod bardzo cichy (silnik). Powyzej 100 km/h slychac szum powietrza.
Ocena: 5+
Samochod bardzo ekonomiczny. Pali okolo 6 litrow w trasie. Zima spali 8 litrow, ale przy ostrej jezdzie. Nigdy nie palil mi wiecej. Srednio 6,5 - 7 litrow.
Ocena: 5+
Jesli szukasz auta ekonomicznego, cichego, wygodnego, ladnego i NIEZAWODNEGO to kupuj Francuza. Bron Boze Niemca!!! W niemieckich autach placisz za znaczek, nie za komfort czy bezawaryjnosc (mam na mysli Volkswagena i Opla).
Ocena: 5+
Auto mam dopiero dwa lata. Przez ten czas jedynie musialem dokrecic prawe lozysko bo poluzowalo sie. Niedlugo czeka mnie wymiana oleju silnika i plynu chlodzacego. W zawieszeniu cos stuka, chyba czeka mnie wymiana niektorych elementow. Auto kupilem prawie w idealnym stanie, bardzo zadbane. Wszystkie czesci byly wymieniane na czas. Auto niezawodne wbrew obiegowej opini o Francuzach.
Ocena: 5+
Brak powaznych usterek. Auto NIEZAWODNE. I do tego bardzo ladne. Nastepny tez bedzie Francuz!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW