Ocena kierowcy - Renault Megane I Sedan

Maczek, 19 lat temu
Silnik 1.4 75KM 55kW
Rok produkcji 1997
Renault Megane I Sedan 1.4 75KM 55kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
PERFECT! GIT! WYPAS! MIODZIO! RULES! zasada jest taka... kupisz , pojeździsz z miesiąc - i już wiesz że nie będziesz chciał się z nim rozstać!!
jak na sedana z silnikiem 1.4 (75 kucy) to zajebioza:) .Na paliwie z zaufanej stacji i oleju Mobil 1 - nie strsuje sie o nic! Ciągnie jak wół po tuningu:) nie narzekam. "volkswageniarze" puchną (ich zajebiste golfiki i polóweczki - sic!)
wszycho gitara! ...czasem mały zgrzycik przy wrzucaniu wsteka... (1 na 10 razy jak obroty sie nie ułożą)
PERFECT! pewnie trzyma droge i nic nie kombinuje! na początku był za miękki, ...ale to tylko na początku! teraz... TO BYŁA SŁUSZNA KONCEPCJA! teraz liczy się tylko komfort!! osiągi przestały mieć właściwie jakiekolwiek znaczenie.
GIT! tylko cofanie na lusterka! ale i tak właśnie tak lubie:) więc OK!
Very OK:) tylko ten klakson... JAK TU TRĄBIĆ NA ZAWALIDROGI ??!!
no nie wiem! nie mam klimy... dla mnie nieco za wolno sie nagrzewa... ale jak już do rzuci do pieca - to zimą - "zimne łokcie" :)
Każdy z pasażerów chwli wygode jazdy tym autem, i nikt... ale to NIKT nie powiedział mi jeszcze że jest jakieś inne bardziej wygodne auto! nikt nie wspominał o jakichś niewygodach czy czymkolwiek! Usta na klucz, oczy na wierzch, szczena w dół... a potem... tylko wygodnie sie ułożyć i ODPŁYW!
wyciszenie? hmm... ja tam nic nie słysze oprócz radia kiedy je włącze... Poza ty NIC! nic nie stuka, nic nie warczy, nic nie puka - słychać tylko duże dziury w drodze!
nie wiem. nigdy nie sprawdzałem. na "oko" przy średnio dynamicznej jeździe (ale zawsze szybciej od innych) to ok. 8-8,5 GAZU!! co do napraw... to nie wiem! póki co same duperele! koszty prawie żadne!
w sumie nieźle stał... jak dotąd! i sie nie dziwie! pierwsi właściciele albo jeszcze ich nie sprzedali albo rozstawali się z tym modelem w dramatycznych okolicznościach (kłótnie rodzinne, rozwody, lub pobicia przez nowego właściciela - za to że nie chcieli go oddać lub z niego wysiąść) :) oddać to auto - to naprawde duże wyzwanie!
tylko gumki(20zł/szt), tłumiki, katalizator (przy 150.000)! kopółka -palec, kable, amortyzatory(przy 190.000)!! PIERWSZE WYMIANY!! NAPRAWDĘ NIEŹLE!!!!!!!!!!! p.s. niech mi ktoś powie - "ale to francuz"... to już może czuć się ZABITY ŚMIECHEM!!!!!!!!!!!
co może być "poważną usterką"? jak się przekonam... to dopisze! :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 75KM 55kW [l/100km]

6,4