Pomimo zastraszania awaryjnością tych samochodów muszę stwierdzić że to naprawdę samochód wart swojej ceny bo jest bardz komfotowy i niezawodny jak się o niego dba. Jak się go regularnie serwisuje to odwdzięcza się bezaawaryjną jazdą i małym zapotrzebowaniem na paliwo.
Silnik bardzo dobże się zbiera, na autostradzie przy 120km/h tylko lekkie dodanie gazu wyrywa auto do przodu. REWELACJA!!!!! Bardzo elastyczny i charakteryzujący się wysoką kulturą pracy silnik. Mocny punkt tego auta.
Bardzo lekko i przyjemnie nie ma probleów ze zgrzytaniem po prostu brak jakichkolwiek odchyłów od ideału:)
Czy to w prost czy w zakręcie (kombi) bez problemów przejedzie a przy tym świetnie się trzyma drogi.
W kombi siedzi się dość wysoko i wszystko widać idealnie duże szyby i świetne lusterka dają dużą widoczność.
Bez problemów wszystko pod ręką a przede wszystkim każdy z przełączników pracuje bardzo lekko i przyjemnie a nie jak w golfach:) PS. Wiem bo miałem golfa 4. I był bardzo toporny....
hMM U TU JEDYNY minus bo jak się co 15tys km nie wymieni filtra kabinowego to mozna sie pozegnac z odparowywaniem szyb. Klima działa rewelacyjnie ale ogrzewanie pozostawia duzo do zyczenia-> dłogo się nagrzewa.
Z przodu rewelacja ale z tyłu mało miejsca zwłaszcza za wysokim kierowcą można miec problem z kolanami....
Po mimo braku dostatecznej ilości miejsca z tyłu to samochodem jeździ się bardzo komfortowa... lepiej niż w golfie!!
Nie jest źle ale to DCI więc jak jest zimny to daje o sobie znać głośną pracą. W trasie przy 120km/h jest znośnie
A w tej kwestii to Reanault DCI może się duuuuuzo pochwalić. Rewelacyjne spalanie i przy tym świetne osiągi. Jak by te części to DCI były troche tańsze i łatwiej dostępne:/
Gorąco polecam to samochód jest wart swojej ceny, która jest o wiele niższa od VW a zapewnia dożo przyjemności. Jężdzę ok 30 tys km na rok i nic się z w tym samochodzie nie psuje. Po prostu lać i jeździć!!
Poza ta cholerną elektryką to nic sie nie dzieje. Mechanicznie OK!
Apsolutnie nic to juz moja druga Megane i nic się nie dzieje poważnego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 102KM 75kW