NIE POLECAM >>>NIKOMU<<< Samochód dobry ale dla starego dziadka który jeździ od święta do kościoła. Wygoda ZEROWA, wszystko się tłucze wewnątrz. Jazda na dłuższe trasy to mordęga.
Silniczek całkiem całkiem, bardzo dobra elastyczność (na 5 biegu już od 50km/h można spokojnie przyśpieszać, wyprzedzanie też nie sprawia kłopotów) !!
Jedynka ciężko wchodzi ale tylko podczas jazdy.
Wygodny, ale trochę za miękki. Nieźle przechyla za zakrętach. Z wytrzymałością gorzej.
Jak na kombi - SUPER.
TRAGEDIA !! Kto wymyślił żeby w takim miejscu umieścić przycisk świateł awaryjnych ?? Pasażer ciągle o nie zaczepia nogą i przy okazji je włącza :> Pokrętła od nawiewu też w beznadziejnym miejscu. Kierownica zasłania kontrolki.
Szyby bardzo lubią parować, pomaga tylko klima.
Nie mam zastrzeżeń
Głośno !! Silnik powyżej 3000k wyje jak oszalały, szumy powietrza nie do zniesienia.
Tutaj jest dobrze. Średnie spalanie 8l/100km przy dynamicznej jeździe z klimą !!
Jedyna zaleta to to że jest tani. Wszystko psuja ceny części.
Dach przecieka, wszystko w środku trzeszczy.
Najwieksza wada tego ZŁOMA. Przejechałem nim dopiero 14000km a włożyłem w niego AŻ 2000zł i nadal mu mało. Wymieniłem obie sondy lambda (600zł), 2 cewki (wada fabryczna, 800zł), padł czujnik ciśnienia płynu w układzie wspomagania (300zł), nonstop coś sie tłucze w zawieszeniu. Dzisiaj urwała sie linka od gazu :>
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW