: Dosyć szybko zużywa sie na naszych drogach. Jednak naprawa nie jest strasznie droga
Pomimo kilku drobiazgów jak za słaby silnik, utrudnionym dostępie do obsługi ogrzewania czy o wspomnianym zawieszeniu auto polecam w 100 %.
Silnik nie jest zły mało pali ale na trasie przy wyprzedzaniu wymięka. Nie raz musiałem przy 80-90km/h wrzucać 3 żeby bezpiecznie i szybko wyprzedzić np ciężarówkę. Jeżeli ktoś kupuje to polecam 1.4 16 v dla hatchbaka nie wiem jak na kombi się spisuje
Skrzynia precyzyjna lecz skok lewarka jest troszkę za długi ale to nie przeszkadza
Układ jezdny dobry jest na proste równe drogi. W zakętach auto mocno się wychyla i dość często trzeba wymieniać końcówki drążka kierowniczego - szybko sie żużywają 40-50 tyś w moim przypadku.
Widoczność bardzo dobra jak i do tyłu i do przodu na boki również
Wszystko pod ręką lecz panel obsługujący ogrzewaniem jest trochę za nisko i zasłania go lewarek.
W zimie czy w czasie deszczu nie ma mowy o parowaniu. Także w zimie auto błyskawicznie się nagrzewa. Za ogrzewanie WIELKI PLUS
Z przodu jest w porządku z tyłu mało miejsca na nogi lecz nawet przy wzroscie ponad 195 miejsca nad głową z tyłu nie brakuje.
Wyciszenie dobre lecz przy 120 km/h zaczyna być głośno. Poza tym mój egzemplarz ma z tyłu tą mała szybke w drzwiach nie szczelna od nowosci cały czas coś szumi bardzo denerwujące przy prędkości powyżej 80km/h
Silnik bardzo ekonomiczny teraz mam focusa 1.6 16 v i za przysłowiową stówkę jeżdże 2-3 dni mniej niz meganke. ceny przeglądów i napraw przeciętne Spalaniem w mojej ankiecie prosze sie nie sugerowac tak do konca poniewaz nie miałem komputera wiec nie moge dokladnie okreslic
W moim przypadku żadnej niezaplanowanej wizycie na serwisie. Przez niecale 100 tyś wymieniałem olej, filtry, końcówki drązka kierowniczego, amortyzatory, gumowe łączniki w zawieszeniu i oczywiście opony. Genialnie
Żadnej poważnej usterki
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 e 75KM 55kW