Samochód komfortowy, dynamiczny, oszczędny, duży, rodzinny, o bardzo ładnym wyglądzie, ładnym oryginalnym wnętrzu, bogato wyposażony za umiarkowane pieniądze.
Bardzo dobrze wkręca się na obroty, nie należy może do cichych, ale nie jest źle. Mimo 90 KM i dość dużej masy jest zarówno elastyczny, dynamiczny jak i oszczędny.
Moim zdaniem jest doskonale.Nic nie chaczy, biegi wchodzą lekko.Przełożenia skrzyni bardzo dobrze dobrane.
Zawieszenie mimo że dosyć miękkie za to bardzo komfortowe, doskonale daje sobie radę zarówno na nierównościach jak i w zakrętach przy dużej prędkości.Jeżeli ktoś narzeka, że mu za miękko niech sobie kupi forda:)
Jedną gwiazdkę odejmuję za niezbyt dobrą widoczność do tyłu. (wersja classic) Poza tym do przodu i na bogi rewelacja.
Naprawdę nie mozna się moim zdaniem do niczego przyczepić. Wszystko jest przejżyste i łatwo dostępne.Ogromny plus - sterowanie radia przy kierownicy.Mam wersję RN, sprowadzona z francji. Regulacja wysokości siedzenia, kierownicy, elektryczne szyby.Same superlatywy. W sumie 3 lampki oświetleniowe z czasowym wyłącznikiem. Jedna z przodu + 2 z tyłu dla paseżerów nad głowami.Tylna szyba ogrzewana samoistnie wyłącza się po 15 minutach.Uważam to za plus.Inteligentne wycieraczki nie jednego też zdziwią gdy się zatrzymamy, zwalniają gdy ruszymy powrócą do poprzedniej prędkości.Palacze będą narzekać na małą popielniczkę na konsoli - ja nie palę więc dla mnie bomba:)
Wersja z klimatyzacją.6 biegów prędkości. Klima nieżle chłodzi, ogrzewanie dobre.Jedyny mankament to parująca przednia szyba.Oczywiście po włączeniu klimy w mgnieniu oka odparuje, ale bez klimy nie jest za dobrze w deszczowe dni. Trzeba wymieniać filtr przeciwpyłkowy lub czyścić co jakiś czas ( pomaga - sprawdzone )
Mam 187 cm wzrostu i miejsca moim zdaniem jest naprwdę dużo dla siedzących z przodu i z tyłu. Auto dosyć szerokie. Trzy osoby o nrmalnych rozmiarach mieszczą się bez problemu z tyłu :)
Wyciszenie mogło by być lepsze, choć nie jest najgorzej.
Mam instalację gazową II generacji z elektroniką. Auto nie starciło dużo na osiągach przy tym jak na tą moc oraz masę samochodu, często włączonej klimie moim zdaniem pali umiarkowane ilości.
Wersja classic 1.6 RN z klimą, oryginalne radio, welur, el. szyby, poduszka powietrza,regulacja kierownicy, świateł, fotela kierowcy, wspomaganie, ogromny bagażnik i masa przydatnych pierdułek które opisałem w ergonomi. Niech ktoś mi pokaże niemiecki samochód tak bogato wyposażony za takie same pieniądze w tym samym roczniku.
Mam samochód dosyć krótko.Narazie nic się nie dzieje.Zapobiegawczo dam 4 , żeby nie zapeszyć.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 90KM 66kW