Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

artk@cidernet.pl, 22 lat temu
Silnik 1.6 i 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Hatchback 1.6 i 90KM 66kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Generalnie przecietnie oceniam to autko. Patrzac na jego najmlodszych "braciszkow" to duza ewolucje przeszlo to autko. mam nadzieje ze poprawili wady konstrukcyjne - sa firmy ktore sie wogole nie ucza na wlasnych bledach - mam nadzieje ze nie jest to Renault.
1600 centymetrow szesciennych radosci ;-) jak dla mnie idealnie
w sumie 5-ty bieg moglby byc troche "dluzszy"
w sumie niezly komfort jazdy ale montowane amortyzatory chyba nie do tego auta stworzono
troche "wysoka" tylna szyba
w sumie moze byc
w zimie nie zmarzniesz, za to w lecie bez klimy jest jak w saunie
w sumie sa dwie opcje do wyboru - albo kierowca ma miejsce na nogi albo pasazer za nim ;-)
dobre do czasu rychlej awarii ukladu wydechowego ;-)
zuzycie paliwa nie najgozej, za to ASO Renaulta nie sa dla ludzi o slabych nerwach
Gdyby nie pewne niedociagniecia to warto by bylo wydac te pieniadze na takie autko. Jednak ze ja zrobilem z siebie "krolika doswiadczalnego" - pierwszy model z tej serii.
na drodze jeszcze mi sie nie zatrzymal, ale trwalosc wydechu pozostawia wiele do zyczenia
Po 100 tysiacach kilometrow silnik zarzygany olejem po glowice - w ASO spekulacje sa rozne - od zimmerow po uszczelke pod glowica lub miska. W sumie 6-cio letni megan za ponad 40 tys zl(zostal kupiony jak byl nowy ;-)) nie powinien sie zachowywac jak duzy fiat.
Dziennik kosztów dla Renault Megane I Hatchback 1.6 i 90KM 66kW
8,5