Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

Strus9@o2.pl, 19 lat temu
Silnik 1.6 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Hatchback 1.6 i 75KM 55kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Ja i tak kocham to auto pomimo jego wat ale to dlatego że mam do niej sentyment bo to jest moje pierwsze auto i teraz mam problem z rozstaniem się z tym autem i kombinuje żeby mama zaczęłą nią jeżdzić bo mi po prostu szkoda. Czasami mam ochote poprostu się nią przejechać
Wystarczy kręcić na wysokich obrotach a wtedy można zadziwić nie jedno auto. Wystarczy dbać o silnik i to co się tankuje do baku
Fajnie odchodzi przez pierwsze trzy biegi potem zaczyna byc wielkim wołem ale jak na auto 1,4 to i tak jest noieżle zsynchronizowana
Bardzo dobry wystarczy założyć twardsze zawieszenie np tak jak ja kupiłem amortyzatory od wersji cope 2.0 150KM i dopiero zaczeła się zabawa. Może są troche twardsze ale coś za coś (ale nie jest jak taczka). Mam zarzuty co do trwałości ale to tylko francuz
Jeżeli w tym aucie jest ci za zimno to znak że musisz sprawdzic termostat. Niekturzy mechnicy nie mogą dojść co jest grane ale w skutek tego masz pużniej rozwalony silnik
To auto służy do jazdy jedynie 2 osób albo 2+2 Jeżli masz dużą rodzine to kup sobie inne auto!
Jeżeli masz tylko sprawny tłumik to nawet nie wiesz że auto pracuje. Polecam sportowy tłumik bosala Może nie wygląda efektownie ale ładnie brzmi i nie jest głośny
Jeżeli lubisz dynamiczną jazde i kręcisz wysoko obroty to nie spodziewaj sie niskiego spalenia ale gdy jeździsz jak normalny człowiek to jest człkiem ekonomiczny. Nigdy nie wytrzymałem gdy czciałem sprawdzić jak ekonomiczny może być bo zawsze musiałem dodać troche gazu wiec nie mogę sie wypowiadać o minimalnym spalaniu. Lecz jeżeli chodzi o max to nawet 14 litrów podczas nieżłej zabawy i przy jeżdzie bokami.
To jest przynajmniej auto a nie jak niemieckie z tego rocznika "młotkiem robione" sympatyczny kształt miłe wykończenie w środku i wogule jest sympatyczne. A mój jest najbogatszym modelem dostępnym wtedy

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW [l/100km]

8,5