Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

16 lat temu
Silnik 1.6 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Hatchback 1.6 i 75KM 55kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Karoseria : nie wiem czy tylko mi się tak udało ale moje auto z 1996 roku nie ma śladu rdzy ,
Układ elektryczny : cewka zapłonowa, i komputer zaszwankował ale to z mojej winy bo zachciało mi się wymyć silnki, ale osuszyłem go i wszystko jest ok
Silnik : silniczek krokowy - obiawy ? na biegu jałowym nagle obroty skaczą np do 3000 tyś a potem poniżej 1000 itd. wymiana na nowy pomaga natychmiast
jest dobrze ale zawsze mogło by być lepiej
silnik można tak powiedzieć że jest dobry a wersja 1,6 8V z 75 konnym silnkiem jest bardzo oszczędna. ( posiadam w nim LPG ) jest OK!
zmiana biegów ? nie wiem jak inne MEGANY ale u mnie jest OK
pare stuków w zawieszeniu usłyszałem, chociaż została megi sprawdzona dokładnie na stacji diagnostycznej i nic. ale głuche stuki czasami sie odzywają.
mogło by być lepiej ( silniejsza dmuchawa) porażka z elektrycznym wewnętrznym obiegiem powietrza, zepsuł się na samym początku i nie ma go jak naprawić.
przód jest OK. ale z tyłu jest troszeczkę za ciasno.
do 120 jeszcze jest w normie ale po 120 trzeba głośniej rozmawiać
powiem tak ! trasa 740 nad morze tylko nocą auto spaliło 7,33 l/ 100 km gazu!!!! myślę że przy takim wyniku można powiedzieć że jest oszczędne! Napraw troszeczkę było ale mnie jeszcze nie zrujnowały.
wymiana teleskopów w tylnej klapie,
jedna cewka zapłonowa ( norma w meganach ) pompa paliwa ( załatwił ją LPG ) koszt wymiany na nową 80 zł i wymiana samodzielnie

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW [l/100km]

8,4