Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

Silnik 1.6 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: 5 lat
Renault Megane I Hatchback 1.6 i 75KM 55kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Posiadam Renault Megane Clasic auto super polecam duzy bagaznik jest super przy małym dziecku, wygodne dla kierowcy i pasażera i dziecka. Po roku założyłam gaz o dziwo przyspieszenie w aucie jest lepsze niż na benzynie. przejechałam moim autem przeszło 100tyś km po trasach niekoniecznie dla niego dobrych i auto nigdy mnie nie zawiodło.Polecam wersje clasic lepiej się prezentuje, jest przestronniejszy i bagażnik super. Auto dobrze trzyma się drogi. Mój samochodzik był sprowadzony z Niemiec od pierwszego właściciela, wszystko było serwisowane i to nalezy brac pod uwagę przy zakupie.
słabe przyspieszenie
źle wchodzi jedynka
szybko się nagrzewa i szybko chlodziklimatyzacja, ale parują szyby - dość długi czas odparowania, zwracam uwagę na coroczną wymiane filtra przeciwpyłkowego po roku jazdy w mieście tragedia.
super
ceny renaut spadaja niestety bardzo szybko ze względu na dużą ich ilość co niestety boli przy sprzedaży
W ciągu 5 lat wymienialam silniczek krokowy po przerobieniu zaraz na gaz, oraz w 4 roku uzytkowania (3lata uzytkowania na gazie) uszczelka podgłowicowa.I nic więcej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW [l/100km]

10,3