: Autko godne polecenia, mimo wieku i sporego przebiegu trzyma się BDB. jest wygodne i przestronne, tanie w utrzymaniu, jak każdy inny samochód ma "swoje usterki" samochód wart swojej ceny.
: Tylnie nadkola i progi lubią rdzewieć
: Trochę za miękkie
Przeniesienie napędu
: słabe półośki
Autko jest z instalacją LPG, przebieg 219tyś, Zacznę od plusów, samochód jest tani w utrzymaniu tzn. części do niego są tanie, zarówno zawieszenia jak i silnika, jest dość dobrze wyciszone, miejsca jest sporo, z tyłu już średnio, bagażnik wystarczający, bardzo miło zaskakuje silnik, w trasie jadąc przepisowo potrafi spalić 6-6,5l/100km w mieście 8-9l, cicho pracuje, nie bierze oleju mimo dużego przebiegu i instalacji LPG od 8 lat, samochód kupiłem bardzo zaniedbany, falowały obroty, korozja i luzy w zawieszeniu - od nowości wymienione tylko raz sworznie wahaczy, końcówki drążków kierowniczych, tarcze z klockami i szczęki hamulcowe, po wydaniu 600zł na części autko śmiga jak nowe, wszystkie naprawy wykonałem sam, samochód prosty w naprawie, jednak trzeba mieć trochę inne klucze niż do innych samochodów. Co do minusów, mało precyzyjna skrzynia biegów, powyżej 120km/h głośny w środku, zawieszenie za miękkie, korozja na tylnich nadkolach, mało precyzyjny układ kierowniczy. Moim zdaniem wiele wad wynika z tego jak użytkuje się samochód i jak się o niego dba, wiele wad wynika z wieku samego samochodu 15lat - ma prawo korodować, Ogólnie Renault megane I zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że kupiłbym ten samochód jeszcze raz.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 107KM 79kW