Przeniesienie napędu
: skrzynia biegów obudowa i układ wkleszczania biegów
Układ elektryczny
: klamki, przełączniki od szyb, tylna wycieraczka
Silnik dynamiczny posiada jednak wadę odkręcające się kółko rozrządu :/ przeżyłem to i remont 1000 zł bo po znajomości brak mi słów na niektóre rozwiązania techniczne silnika ale czego wymagać po renault
obudowa piątego biegu malowana blacha przegniła i cały olej wyciekł przez dziurę przegnitą :/ olej ok 160 zł :/ obudowa używana 80 zł mechanik 100 :/
zawieszenie nie mogę narzekać miękkie i przyjazne dobrze trzyma się drogi przejechałem 8 tyś i nic oprócz klocków i jednego łożyska przy okazji wymiany klocków nawet nie hałasowało a jednak było pęknięte
widoczność w przód dobra przy skręcaniu w lewo zasłania słupek przy przedniej szybie natomiast przy cofaniu wysoko umieszczony kufer ogranicza widoczność co się dzieje za autem. Ogólnie duże szyby i narzekać tam mocno nie można
biorąc pod uwagę ile musiałem w niego włożyć przez okres ok 8 miesięcy i 7 tyś przejechane nie opłaca się :/
wentylacja sprawna jednak kilima niestety niesprawna :/
przestrzeń w aucie jest naprawdę duża z pkt widzenia kierowcy wygoda 100 % choć mógł by pojawić się podłokietnik
silnik słyszany powyżej 3,5 tyś mocno daje się słyszeć w kabinie
jak już pisałem wcześniej za duże koszty napraw w porównaniu do przejechanej trasy
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 107KM 79kW