Ogólnie bardzo przyjemne tanie auto - nie do bawienia się na drodze szybką czy agresywną jazdą. Zaskakująco pojemny. Trochę dolegał mi układ kierowniczy i usterek z nim związanych. I rdza. Poza tym polecam cieplutko!
Samochód był używany w rodzinie przez 20 lat, przez ten czas absolutnie żadnych problemów. Moc jest oczywiście umiarkowana, żeby się zebrać do wyprzedzania w trasie trzeba pomyśleć o tym wcześniej, ale za to w mieście przy ruszaniu jak najbardziej. Do spokojnej, ekonomicznej jazdy idealny. (Spalanie w trasie przy nieprzekraczaniu 120km/h 0- nawet 5,5l)
Żadnych problemów - nic do dodania.
Nieco za miękkie na mój gust zawieszenie, upierliwe na zakrętach. Dodatkowo trochę problemów w moim przypadku sprawiały drążki kierownicze. Ostatnio - awaria przekładni wspomagania kierownicy.
Większość użytkowników chwali ten aspekt, natomiast u mnie - tona rdzy na progach, nadkolach i podwoziu. Na masce i dachu "złuszcza" się warstwa lakieru. Samochód 19-letni, z tego pierwsze 8 lat garażowany, potem niestety pod chmurką.
Bez zastrzeżeń.
Bardzo fajny, prosty, czytelny układ dla kierowcy, zero problemów.
Dość parujące szyby.
Rewelacja - naprawdę, mimo pozornie kompaktowego auta, mnóstwo przestrzeni z przodu jak i z tyłu. Bagażnik pojemny, a po złożeniu tylnych siedzeń pojemność naprawdę nieograniczona :D - auto było używane do przeprowadzek, a także jako... samochód kempingowy :D po złożeniu siedzeń i przysunięciu tych przednich można się wyspać komfortowo na materacu dmuchanym o wymiarach 190x120cm :D
Przy prędkości powyżej 100km/h robi się dosyć głośno, trudno porozmawiać.
Ekonomiczne autko, trochę napraw, na szczęście niezbyt poważnych.
Za te koszty utrzymania naprawdę OK!
Niestety co jakiś czas trzeba odwiedzać mechanika - a to układ kierowniczy, a to poduszki silnika, sonda lambda - na szczęście zwykle niezbyt kosztowne rzeczy.
Nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW