Ogólnie samochód cena a jakość i koszty utrzymania dość dobrze. Dużo osób narzeka na renault a mi sprawowało się bardzo dobrze. Oprócz eksploatacji (łozysko, cewka 1, poduszka pod silnikiem, uszczelka w skrzyni biegów) to jedyny problem to pękła sprężynka w stacyjce którą zregenerowali i nic nie musiałem wymieniać. Ale przydało by sie przepustnice zregenerować (wymienić oringi) bo w lato przy dojazdach (bez biegu) auto gaśnie podczas jazdy.
oprócz cewki nic nie robione. Silnik 1.4 16V bardzo dobry. Brak usterek, świetnie znosi gaz (5 lat z gazem i nic się nie dzieje). Jednak 1.4 trochę za słaby na trasy
ok, ale jak to w megane rozszczelniła się. Mechanik jednak bez rozbierania pół samochodu lekko wysunął skrzynię i włożył uszczelkę (wymienił). Przydałby się 6 bieg w trasy. Na miasto idelanie
nie ma się czego spodziewać ale jest dobrze.
dobra, wszystko widać
może być ale dla osoby ~186 cm trochę za ciasno. Przydałby się foltel kierowcy dalej odsunąć i było by ok.
słabe, często szyby od razu parują po deszczu ciezko się pozbyć wilgoci. Popsuł się też przełacznik nawiewu.
mało miejsca dla wysokich osób. ale dla innych jest dość wygodnie
przy wysokich prędkościach słychać samochód ale trzeba szybko jechać, poza tym w mieście jeździ się całkiem przyjemnie.
mało co się psuje. jakieś eksploatacyjne rzeczy ale to rzadko. Tankuje i jadę
myślę, że samochód ceny do jakości ma dość dobry poziom.
brak usterek
jak wyżej. nic takiego się nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW