Układ elektryczny
: podobno we4 francuskich autach to zmora. Ja nie miałem z nim żadnego problemu, poza jedną cewką.
Układ hamulcowy
: oryginalne części bardzo drogie, zamienniki drogie. te tanie bardzo złej jakości. Piszczenie klocków hamulcowych
: troszę za miękkie
Niezły samochód
jak na 1.4 to zaskakująco mocny. właściwie niemal bezobsługowo, poza klasycznymi kosztami przeglądów czyli olej itp.
skrzynia sprawuje się całkiem nieźle, choć należy pamiętać że ma 10 lat i \"lekkości\" już nie ma
bez zastrzeżeń
czsami trochę przeszkadzają słupki A, ale można przywyknąć. Do tyłu i na boki jest ok
znakomite rozmieszczenie elementów na desce rozdzielczej - bardzo szybko opanowałem
zimą rozgrzanie wnętrza zajmuje ciut czasu. To samo tyczy się zaparowanych szyb mimo nowego fitra kabinowego jest słabo. Klimatyzacja manualna działa nieźle
przy moim wzroście podróż na miejscu za kierowcą stanowi wyzwanie (przy założeniu że kieruje osoba podobna wzrostem do mojego). jeśli kierowca jest niski, z tyłu jest pełen komfort.
trochę głośnawo.
bez rewelacji, ale akceptowalnie
..ale bez rewelacji
pojawiają się od czasu do czasu. Zazwyczaj niedrogie wymiany żarówek, wycieraczek itp
tylko raz - pęknięte pierścienie ABS oraz pęknięta plecionka
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW