: spalanie 5l gazu w trasie i 8,5 w miescie na klimie to chyba niezle
Układ elektryczny
: jsk masz cewki sagema to od razu je wymien a nie bedziesz mial niespodzianki z nimi
mimo wadliwych cewek jestem bardzo zadowolony z tego autka, wytrzymala solidna konstrukcja za rozsadne pieniadze i bardzo ekonomiczny samochod i niezle wyglada polecam
98km wystarczy do normalnej jazdy po miescie, w trasie jednak troszke za malo, pracuje przyjemnie ale zeby poszalec trzeba go wkrecac na min 4tys obrotow
bez zarzutu
mam auto od nowosci i nie narzekam, po 140 tys wymienilem silent blocki, mam 160 tys na zegarze i amory i reszta zawieszenia jest od nowosci i po przegladzie w stacji kontroli pojazdow mowia ze jeszcze smialo mozna jezdzic,
z przodu wszystko ok choc z tylu trzeba sie przyzwyczaic zeby w cos nie w...
wszystko na swoim miejscu tak jak byc powinno
z przodu klimatyzacja sie sprawdza ale z tylu juz gorzej, pracuje cicho, po 6 latach zadnej ustrki wentylacj/klimy
dla kierowcy miejsca wystarczy ale przy maksymalnie odsunietym fotelu do tylu pasazerowie z tylu maja bardzo malo miejsca zeby wyodnie podrozowac, daje sie we znaki szczegolnie na dluzszych trasach
do 120km/h jest w miare cicho jak na te klase auta ale pozniej zaczyna byc glosno
1,4 16V gaz sekwencja jestem bardzo zadowolony miasto przy ostrej jezdzie w lecie na klimie maks 8,5l gazu w trasie przy predkosci do 100km/h 5l gazu!!!! srednio 7l gazu
jakosc b dobra za rozsadna cene, jezeli kupujesz czesci zamienne to z dala od serwisu bo tam RABUJA, te same czesci tych samych producentow znajdziesz w kazdym sklepie motoryzacyjnym tylko bez znaczka renault
slynne cewki zaplonowe SAGEM padly wszystkie po 50tys km ale zmienilem na japonskie i chodzi bez zarzutow, po 150 tys sonda lambda padla, 140 tys lozysko w tylnym kole, po 80 tys poduszka pod skrzynia,ale te elementy sie normalnie zuzywaja i na tyle km przejechanych jestem zadowolony
oj bylo by super gdyby nie te cewki na poczatku, ale to wada chyba 90% tych silnikow reszta bez zarzutow no bo 160tys na zegarze i zawieszenie jeszcze dobrzepracuje, autko po przegladzie i nic nie trzeba wymieniac wszystko smiga ze hej
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 95KM 70kW