Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

Grzesiek, 18 lat temu
Silnik 1.4 e 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Hatchback 1.4 e 75KM 55kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Ogolnie rzecz biorąc samochodzik bardzo fajny, niestarzejąca sie stylistyka, wygodny, przestronny,
Jest to moje pierwsze auto i uważam że silniczek jest spoko, jak dla mnie do jazdy tylko po mieście pojemnośc 1,4 jest wystarczająca, a wszczególności że jest bardzo cichutki ...
Zmiana biegów w porządku chociaż najgorzej jest z wrzucaniem drugiego biegu i czasami problemy z wrzuceniem jedynki pozosta łe biegi bez zarzutu.
Stabilnie sie prowadzi, komfortowe zawieszenie, nie trzesie , dobrze tłumi nierówności.Dobrze trzyma sie drogi.
Do przodu wszystko jest ok do tyłu troche gorzej ale nie jest wielka tragedia.
Bardzo wygodne miejsce kierowcy, przełączniki po ręką, obsługa świateł i wentylacji w porządku, troche daleko przycisk awaryjnych
Jeszcze wiele wentylacji nie wypóbowywałem ale chłodzenie jest spoko.
Jeśli chodzi o przestrzeń dla kierowcy jest na bardzo dobrym poziomie z tyłu też nie ma na co narzekac. Bagażnik okrojony ze wzgledu na butle gazu ale i tak wystarczający.
Przy tym silniczku 1,4 mozna powiedzież że prawie wogóle go nie słychać oczywiście pewnie do określonej predkości bo duzych predkości jeszcze nie osiągałem bo smigam tylko po miescie - OK
Co do spalania benzyny to nie mam pojecia ile pali, bo kupiłem go odrazu z instalacja LPG i przy normalnej jeździe po mieście pali 10L gazu czyli w normie.
Jak na swoją cenę jest ok w porównaiu do innych samochodów jest poprostu od nich sporo wiekszy a jakościa wykonania nie odbiega od konkurentów w tej samej cenie.
Dopiero miesiąc nim jeźdze wiec nic nie mogę w tym względzie powiedzieć
Mam go miesiąc wiec nic o usterkach jeszcze nie mogę powiedzieć a jednkak - wymina amortyzatorów przód i to jeszcze ze spręzynami oraz łożyska ... troche kosztów

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 e 75KM 55kW [l/100km]

10,0