Jestem zadowolony (puk puk coby nie zapeszyć), duży samochód, duże bezpieczeństwo bierne i czynne, wygodny, nowoczesny, przestronnny, w miare ekonomiczny, fajny-POLECAM szcze 1.6 16V i cDi
Mam słaby silnik bo nie 16V lecz jak na 75PS to i tak przyzwoicie w tak sporym aucie, nie potrzebuje obecnie więcej ale więcej niż 140km/h nie pojedzie. Silnik jest cichy na postoju i ma niezły dzwięk albo na obrotach juz głośny.
Żadnych problemów, biegu plynnie wchodzą.
Nie za miękko, nie za twardo- nie narzekam, miałem ztuningowanego Forda i tamten był TWARDY, Megan ideał na miasto i spokojniejszą jazde, bo dość komfortowy.
Żadnych zatrzeżeń
Jak dla mnie super, w mieści pali ok 7,5 litra na 100km!!! max 8 litrów jak ostro przyspieszam, w trasie ok 7 wiec w sam raz, ale silnik słby i komi mało wiec dlatego tak oszczędnie.
Brak powodów do nartzekań, nagrzwa się powoli przez dm uchawę ale tak jak w większości aut.
Jest super jak na klase kompakt. POLECAM RODZINOM LUB WYSOKIM, ja mam 183cm a i tak 10cm luzu nad głową, z tyłu też starczy miejsca- tego wlasnie szukałem!
oj kiepsko, jesli stoi w miejscu i silnik chodzi to go absolutnie nie słychać, ale na obrotach juz głośny, zaznaczam ze mam tylko 75PS wiec muszę wysoko kręcić gdy przyspieszam i głosno wtedy. Głośna tez wnetylacja
Pali max 9 na autosradzie, 7,5-8 w mieście a max 7 przy spokojnym 90km/h tak wiec jest OK. Ceny normalne jak u VW czy CITROENA itp. dużo zamienników, niezbyt skomplikowana technika
ja mam akurat najsłabszy silnik 75PS ale jakoś nie narzekam bo sie juz wyszalałem, szkoda za na autospradzie max 140 ale praktycznie max 120 przy 4 osobach, za to ekonomiczny.
jeśli chodzi o drobiazgi jest ok czyli brak niespodzianek, nagle niedziała trzeci stop oraz czasem podnisnik szyb ale OK
Szybko zkorodował tłumnik, zwichrowały sie przy 50 tys tarcze hamulcowe i guma od skrzyni biegów, ale mam nadzieje ze juz spokój będzie
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 e 75KM 55kW