: Ludzie narzekaja na uklady elektryczne, ale ten tutaj radzi sobie wysmienicie !
: Układ wydechowy do w renault slaba strona
: Małe ogniska rdzy, mimo garazowania.
Duze auto rodzinne, mozna sie nim wybrac w daleka podroz bez obaw ze sie cos nie zmiesci.
Auto pomimo 107 Nm daje rade, 5 mozna spokojnie wrzucic przy 55km/h. Kultura pracy silnika tez na dobrym poziomie [ nawet na gazie ]
Kolejne zaskoczenie, moj egzemplarz nie jest z niemiec, tylko od nowosci w moich rekach, wiec jest zadbany, skrzynia chodzi bardzo prezycyjnie, nie ma mowy o wbiciu innego biegu.
Zawieszenie wcale nie jest za miekkie, fiaty maja znacznie miekksze.
Raczej przecietna, tylna szyba bardzo przeszkadza w parkowaniu, a wysoka srodkowa czesc maski nawet dosc wysokim osobom zaslania widok na jej początek. [ Ja mam 180]
Zmiana biegow przy jednoczesnym ustawianiu temperatury badz zmianie stacji niemozliwa. Reszta jest tam gdzie byc powinna.
Tu ogromny plus dla Renault, doskonałe ogrzewanie, w pare sekund leci przyjemne ciepełko. Mozna rzecz ze to prawie magiczne ogrzewanie.
auto nie ma 250kg stref kontrolowanego zgniotu, dlatego jest wszedzie duzo miejsca.
Slabe, polecam kupic mate wygluszajaca i to poprawic.
Na benzynie nie ma najgorzej, auto pali wowczas do 8,5 litra w miescie i okolo 6,5 na trasie, na gazie jest juz gorzej, bo trzeba dodac od litra do 2 wiecej.
Moj kosztowal 43tys zł w 1998 roku, dzisiaj jest warty ok 7,500 dlatego dlatego za to duzy minus, a za te pieniadze wowczas ciezko bylo dostac cos podobnego z takim wyposazeniem.
Kto nie kupi z salonu ten ma problemy. Mnie nigdy nie zawiodl, wszystko dziala, ale o auto sie dba.
Po wzieciu auta z salonu okazało sie ze drzwi sa zle spasowane. [ drzwi zostaly wymienione ]. Lozyska renault wytrzymaly 80tys. km [!!]
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 e 75KM 55kW