Ocena kierowcy - Renault Megane I Hatchback

Silnik 1.4 e 75KM 55kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Hatchback 1.4 e 75KM 55kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : wyglad zewnetrzny i w srodku
Karoseria : ogolnie panuuje opinia ze renowki maja dobre blachy ale w przypadku mojej to mit. Rdzewialo wszystko co tylko moglo a gdzybym poczekal z rok to niektore element doslownie by zaczely odpadac
Silnik : gdy kupilem auto znajomy mechanik powiedzial bym sie zaczal rozgladac za drugim silnikiem -wtedy sie smialem z tego a po roku sie okazalo ze ma racje , o ile wiem to typowa wada dla tego silnika 1,4 energy
O ile w miare przyjemnie jezdzi sie tym autem to jednak cena napraw prawie przerosla cene auta w moim przypadku a chyba nie o to chodzxi by ciagle sie meldowac u mechanika i zastanawiac sie czy tym razerm dojade do domu. mozliwe ze w innej opcji jest lepiej ,w moim przypadku tragedia
O ile w miescie jeszcze da sie jezdzic to juz po trasie tragedia zwlaszcza gdy sie jedzie z rodzina ale co mozna wymagac od 1.4 .
tu wiekszych zastrzerzen nie ma
przez 3 lata z powodu zawieszenia 2 razy bylem u mechanika. Autko drogi trzyma sioe w miare dobrze, zwlaszcza zonie sie podobalo :)
osobiscie nie mialem problemu z zauwazeniem czegokolwiek
jak to w francuskim aucie wszystko pod reka i tam gdzie trzeba a i schowkow jest kilka
w miare szybko sie nagrzewa zima ale latem w nim goraco:/ klima potrzebna. I filtr trzeba zmieniac bo gdy sie zapcha to tragedia
z tylu troche wiecej miejsca by sie zdalo, ale po zlozeniu siedzen udalo mi sie przeprowadzic mieszkanie tym autkiem :)
auto swoje lata ma ale jesli sie nie jedzie duza predkoscia to jest znosnie
przez 3 lata nie zdecydowalem sie na instalacje gazowa bo autko naprawde nieduzo pali, u mechanikow ceny czesci dosc wysokie ale w jakim aucie niskie?
starsze auta sa niedrogie ale jak widac moga byc awaryjne. Wprzypadku mego auta jakakolwiek cena bylaby za duza. Faktem jest ze auto jesli chodzi o spalanie jest ekonomiczne ale ja juz wiecej renowki nie kupie
no tak usterek to tu duzo nie bylo ale za to przez powazne naprawy obrzydlo mi to auto :/ z usterek problemy z silownikami centralnego zammka i klamkami .po duzych opadach deszczu nie mozna bylo pilotem otworzyc auta i wylaczyc immobilasera
po kolei :wymiana tylnej belki,wymiana maglownicy , przy 120000 padla glowica silnika ale pociecha choc marna ze taniej od wymiany glowicy jest kupic drugi silnik, blachy posypaly sie tak ze lakiernik sie szeroko usmiechnal jak mnie zobaczyl. Gdy sie okazalo ze dol gnije zwatpilem i sprzedalem auto

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 e 75KM 55kW [l/100km]

6,7