Ocena kierowcy - Renault Megane I Coupe

Silnik 2.0 i 16V 150KM 110kW
Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Renault Megane I Coupe 2.0 i 16V 150KM 110kW 1996-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : 269 tk przebiegu i nie miałem z nim problemu auto chodzi dalej znakomicie .. Coupe polecam każdemu ale tylko modele zadbane zajazdy jednak pochłoną troche pieniędzy
Układ elektryczny : immobilaizer
Jestem posiadaczem tego auta już 8 rok i niestety czas na nowszy model przez te 8 lat i przejechaniu prze zemnie 180tysięcy stan na dzień dzisiejszy 269tk mogę wiele się wypowiedzieć - Ale roztaję się z żalem i sentymentem .Bardzo dobry samochód mimo kilku drobiazgów ale to każdy pojazd ma swoje "ALE"
Po 8 latach i 180tysiącach od wymiany do wymiany brał setkę oleju :) silnik do końca zdrowy i silny , spalanie bardzo przyzwoite przy naprawdę szybkiej jeżdzie 10 -11 litrów , zimą 11 litrów bo miałem większe walce... silnik f7r polecam
Po 8 latach i 180tysiącach brak jakichkolwiek problemów ani wycieków raz wymieniłem sprzegło bo niestety tarcz wieczna nie jest
Przyjemne sportowe zawieszenie dobrze lepi się drogi wybór części do tego modelu nie powala ale dostępność jest
jest to sportowe auto przyjemnie w środku może z tyłu ciasno i mały kufer ale nadrabia innymi rzeczami pamiętajmy że jest to coupe a nie limuzyna
Pry przebiegu 160.00tysięcy miałem awarię wentylatora było trochę roboty ale wszystko do dziś działa klima także super i bez problemowo
dla kierowcy i pasażera obok przyjemnie z tyłu już gorzej ale da się jechać
Nie sprawiało mi nigdy problemu zagłośny hałas albo jakieś dziwne inne odgłosy z zewnątrz
Jak na tą pojemność , ten przebieg , tą markę - francuz nie mogę powiedzieć złego słowa spalanie bardzo przyzwoite mieszczę się w 10litrach wolno nie jeżdząc moje minimum przy spokojnej jeżdzie to 7litrów ale że lubię prędkości po wyżej 200 to jest trochę więcej
Chcesz jeżdzić musisz lat , chcesz auto za 100tysięcy musi być cię na to stać ,, Auto jak z rocznika 1996 a mamy przecież 2014 prezentuje się świetnie ma wigor i nie jest drogie w utrzymaniu mając je 8 lat większych usterek nie było - problem z codem z immo polecam usunąć od razu jak jest - nie robić tego w serwisie hu..a wiedzą
usterki jak chyba w każdym aucie + rzeczy ekspluatacyjne - największe problemy to immobilaizer zdemontować lepiej za wczasu
immobilaizer najlepiej usunąć od razu większych usterek nie miałem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 150KM 110kW [l/100km]

9,0