Ocena kierowcy - Renault Megane I Coupe

Silnik 1.6 i 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Renault Megane I Coupe 1.6 i 90KM 66kW 1996-1999 - Oceń swoje auto
Silnik : Ma kopa jak mało które seryjne auto :D
Nie mam zastrzeżeń... po uderzeniu przy 100km/h dosłownie nic mu się nie stało poza tym że termostat się rozleciał :D... i jeżdżę na nim dalej... zrobiłem już na nim od momentu wypadku jakies 10tys. km
Jedyny minus w tej pojemności to po wrzuceniu 5biegu chce się wrzucić kolejny :D a tu szok przecież to już piątka :D:D
Nie mam najmniejszych zastrzeżeń... chyba że jedno takie małe... po przejechaniu 60tys km końcówki drążka nie mogłem odkręcić :D trzeba było boshem ciąć hehe
Przez tylną szybkę troszkę ograniczona ze względu tego iż jest mała :D ale w końcu to jest Coupe :D
Doskonałe :)
Dla kierowcy i pasażera z przodu jest zaj...ste ale dla pasażerów na tylnych siedzeniach.. to też zależy dla kogo :) jak dla mnie siedzenia śa bardzo wygodne... ale jeśli chodzi o osobę która ma 190cm wzrostu to strasznie niskie to autko :D lecz jak na klasę (sport) jest o 100% lepiej niż w Oplu Tigrze :)
o niebo lepsze niż w Fordzie Escordzie czy Skody Felici oczywiście z tego samego rocznika :)
jeśli chodzi o jazdę \"dozwoloną\" (do 120 km/h)autko jest zarąbiście ekonomiczne... zeszłem nią do poniżej 5l na 100 km :D jadąc na benzynie... :) przegląd razem z gazem kosztuje około 90zł :)
te wszystkie plasticzki... jak Ci się coś ułamie to ciężko to dostać :/
hmm... wymiana skrzyni biegów dopiero przy 220tys km :) ale to wyłącznie z zaniedbania :D ( uszkodzony czujnik i mało oleju :D)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 90KM 66kW [l/100km]

6,2