Ocena kierowcy - Renault Megane I Coupe

Silnik 1.6 i 16V 110KM 81kW
Rok produkcji 1999
Renault Megane I Coupe 1.6 i 16V 110KM 81kW 1999-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : MOOOC :D / spalanie
Nie wierze że nikt się za nim nie obejrzy na ładnej feldze :D Bardzo ładne Coupe chyba najładniejsze w tej cenie :)
Cicho i sprawnie, na 5tym biegu przy ok 120 wystarczy lekko dodać gazu i leci jak dziki :) tylko 107 albo aż 107 koni dla mnie wystarcza :) Polecam każdemu ten silnik jak na taką moc i osiągi nie pali tak wiele :) Po trasie +-500 km spalilem 5.2 !!!
Czasem leciutkie problemy(ale bardzo rzadko) tzn. ciężko wchodzą biegi 1,2 ale nie chrupie, nie skrzypi, nie charczy porostu ten typ tak ma :)na rozgrzanym silniku biegi można wrzucać 1 paluszkiem :P troszkę długie przełożenia ale można się przyzwyczaić :)
Ja go puszczam, a on sobie jedzie prosto przed siebie :P a może i płynie? Nie wiem ale jedzie się bardzo przyjemnie :) felgi 15\" stalowe cicho sunie jakby unosił się nad ziemia :)
Nic dodać nic ująć wystarczy zająć dobrą pozycje i widać wszystko nawet nadlatujące samoloty :P Jeśli nie przyciemnisz wszystkich szyb na 90% zobaczysz wszystko :)
Po trasie silnikiem 1.6 16V 107KM spalanie 5.2 to dożo? No skoro tak to kup sobie samochód na prąd albo diesla 1.4 :D Jazda 70-130 KM/h i takie spalanie myślę ze bardzo dobry wynik :) Po mieście ( światła,korki,etc) możne spalać około 7/8 L/100 w zimę nie wiem jeszcze :P
Bardzo szybko się nagrzewa w końcu niewielkie auto :) wentylacja dobra tylne uchylane szybki dobrze robią za szyberdach :P wielkie szyby przednie wiec ciepło=uchylenie okna i po problemie:)
Mi bardzo wygodnie (183cm), pasażerowi obok tez ;) co do tych z tyłu hmm no jeśli masz znajomych byków to już ich problem ;D ale na pewno koleżanki się zmieszczą :) lub ci skromniejsi koledzy :)
No jadać nim słyszę tylko własne myśli,ewentualnie muzykę :P Silnik cichutko mruczy sobie, tak około 120 go już trochę słychać, jak dalej to już wiadomo :) ale przy 160km/h da się normalnie rozmawiać i nie burczy jak stary autobus pod górkę :)
Ja pisałem wyżej, po trasie spalałem 5.2/100km przy prędkościach 70-130 ( nie autostrada) po mieście możne wypić te 7 l, zależy od warunków ale przy 50km/h spala 5.6 na 4tym biegu :P Ceny przeglądów niewielkie jak i ceny części i napraw :)
Cena za te autka jest niewielka warto poszukać dobrej sztuki świetnie wyposażone 4xpp 4elek szyby klima etc :) Porozglądajcie się przejedźcie i zobaczycie ze mam racje :)
Pierdółki :P np teraz muszę przeczyścić guzik podnoszenia szyb pasażera bo nie podnosi szybki :) Może to kogoś irytować ze ciągle jakaś pierdółka ale lepsze to niż poważne naprawy :) a jeśli psują się jakieś rzeczy drobne to na pewno sam to naprawisz :) proste w rozbiórce autko :)
Nic dodać nic ująć :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW [l/100km]