Układ hamulcowy
: ten samochód pod pełnym obciążeniem hamuje a nie zwalnia!
Generalnie genialny samochód, zarówno do jazdy po miescie jak i w trasy, masz problem z wyborem samochodu dostawczego, kup Mastera
zbyt głośny, hałas sygnalizyje konieczność zmiany biegów a nie predkość czy brak mocy
doskonale dobrane przełożenia, zwłaszcza jesli chodzi o obciążony samochód masą ok 1,5 tony
no niestety przedni napęd daje znac o sobie, mało skrętne, mimo wspomagania trzeba się namachac kierownicą, Master z tylnym napędem byłby genialny.
bardzo dobra widocznośc, jak dla mnie - jestem wysoki troszkę źle są wyprofilowane lusterka "martwego pola", ale daję się to przeżyć.
nie mam ciężkiej nogi, więc moje średnie spalanie z 7 tys km wynosi 10,1. Przy czym 4 tys to jazda po zakorkowanej Warszawie.
Klimatyzacja manulana ale działa sprawnie, nawiewy ukierunkowane odpowiednio. Brak zastrzeżeń.
Mam trzy miejsca, pewne problemy ma środkowy osobnik, przeszkadza mu troszkę półka która ogranicza przestrzeń na nogi, ale generalnie OK
mogłoby byc lepsze
częsci drogie w serwisach, lepiej i taniej szukac częsci na własną rękę i z nimi się udać do serwisu i zapłacić za wymianę
jak dla mnie cena 126 tys za ten samochód to troszkę dużo, ale nośącność samochodu i możliwośći jego to rekompensują, spokojnie można nim wieżć 1900 kg, i o dziwo samochód hamuje wtedy a nie zwalnia.
irytują mnie takie pierddy jak elektryczne szyby czy lusterka, źle to jest umieszczone, niska osoba ma kłopot z dośięgnięciem do przycisków obsługi lusterek i szyb, musi tracić widoczność aby zająć sie ustawieniem lusterek czy zamknięciem szyb
TURBINA! ja wymieniałem dwa razy, nie wiem czy mam taki egzemplarz czy ten typ tak ma.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 dCi 120KM 88kW