: Silnik mnie bardzo zaskoczył w tym samochodzie bardzo fajnie sobie z nim radzi cichy, elastyczny jak i oszczędny :)
Wspaniałe auto dostawcze moim zdaniem najlepsze w swojej klasie :)
Silnik nie klekocze jak stare diesle jest dość cichy szczególnie podczas jazdy:)
Jeśli chodzi o silnik to wystarczający do tego samochodu dobrze sobie z nim radzi elastyczność po prostu bajka z 5tego biegu z 70km/h do 110km/h to chwila:)
na niższych biegach też bardzo elastyczny np z 3ciego biegu z 15km/h zbiera się nieźle:)
przy 125km/h 3tyś obr/min najszybciej nim jechałem około 150km/h lecz wiadomo to nie auto na wyścigi tylko do spokojnego przewożenia towaru
biegi wchodzą bardzo lekko i precyzyjnie :)
Prowadzi się bardzo pewnie, lecz to nie osobówka na zakrętach trzeba troszkę zwolnić:)
samochód poza kabiną kierowcy reszta blachy, w lusterku wstecznym za dużo nie zobaczymy nie ma co na nie liczyć lecz Lusterka są dość duże i sporo w nich widać ale trzeba uważać podczas manewrów
w środku ładniej niż np w fiatach ducato itp sterowanie el.szyby i lusterek na swoim miejscu , ogólnie wszystko pod ręką:)
w upały przydała by się klim a no ale nie jest źle bardzo mocno samochód się nie nagrzewa , natomiast w zimę ciepło i przytulnie.
Pokrętła są w zasięgu ręki :)
daje 4 za brak klimy :)
Miejsca bardzo dużo w końcu to bus nawet najwięksi nie będą narzekali we dwóch podróżuje się bardzo komfortowo :)
przy 120km/h tylko szum powietrza (w końcu to wielkie auto i podczas jazdy duży obszar powietrza na niego wpada),a silnika nie słychać, bardzo cichy:)
średnie spalanie około 8L przy normalniej jeździe 90-100km/h natomiast jak się jedzie ze 120km/h i więcej to i spali dobre 10L z groszem :)
Lepiej kupić Renaulta Mastera niż np fiata ducato
Renault ładniejszy zewnątrz i w środku za te Pieniądze lepszego auta nie dostaniemy z czystym sumieniem polecam :)
samochód nigdy mnie nie zawiódł po prostu rewelacja :)
Usterek żadnych nie było:)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 TD 90KM 66kW