Polecam wszystkim, nie dajcie się przekonać Goebelsowskiej propagandzie.
Silnik pracuje cicho, powyżej 70 km/h jest praktycznie niesłyszalny. Moc w zupełności wystarcza do dynamicznego ruszania i wyprzedzania nawt powyżej setki.Kręci do 5 tys obrotów i wyżej.
Japoński automat pracuje idealnie, nie czuje się żadnych szarpnięć. Szybko zrzuca biegi - przy kick downie o dwa przełożenia w dół co daje niezłego kopa.
Auto jest komfortowe i zarazem pewne w zakrętach, jedyny minusem są ciche odgłosy z przedniego zawieszenia przy pokonywaniu krótkich nierówności-podobno ten typ tak ma.Porównując np. z Audi A6, który użytkowałem Laguna jest jak latający dywan.
Bez zastrzeżeń.
W długie podróże rewelacja, no i ten automat
Klimatycaja działa perfekcyjnie, cicho i nie powoduje szoku termicznego po wejściu do rozgrzanego auta.
Wszystko OK
Porównując do Audi, BMW czy VW to jest siła spokoju.
150 koni i automatu nie da się oszukać - średnia w okolicy 8 litrów - zaraz odezwą się właściciele niemieckich pancerwagenów twierdząc , że ich sprowadzone z RFN doskonałości palą niecałe 5 l, poniżej 6 itd. ale trzeba wziąść poprawkę , że BMW, AUDI, Mercedes itd. zaniża spalanie do 30 % i ich ,,doskonałe\" komptery nijak się mają do ilości paliwa wlewanych do baku. Polecam wyniki badań niezależnych organizacji, link do strony:
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW