Ocena kierowcy - Renault Laguna III Hatchback

Silnik 2.0 dCi 150KM 110kW
Rok produkcji 2008
Renault Laguna III Hatchback 2.0 dCi 150KM 110kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : dynamiczny i oszczedny
jestem bardzo zadowolony, od zakupu nic sie nie psuje, max wyposazenie (wersja initiale paris bez szyberdachu) a w zakupie ok 30-40% taniej niz konkurencyjne marki z tym poziomem wyposazenia. Samochod bardzo wygodny, dynamiczny i oszczedny.
powyżej 2000 obr katapulta, ale ruszając z 1 ledwo się toczy, podobno chipowanie usuwa ten problem
brak zastrzeżeń poza ciężko wchodzącą jedynką w duże mrozy
jedzie jak po sznurku, nie za miękki ale wystarczająco komfortowy, pewnie się prowadzi
bardzo dobra w każdym kierunku + duże lusterka i parktronik z tyłu i przodu
szybko się oswoiłem z umiejscowieniem przyrządów i wg mnie są logicznie usytuowane, nic mi nie przeszkadza, wygodny joystick do sterowania navi/audio/telefonem
klimatronik dobrze utrzymuje temp ale w Lanci żony chłodzi szybciej :) ogrzewanie szybko się uruchamia zimą mimo że to diesel - bo ma dodatkowe grzałki elektryczne w obiegu
z tyłu mogłoby chyba być trochę więcej miejsca dla pasażerów jak na tą wielkość samochodu, z przodu ok
brak uwag, jedynie na dziurawych drogach słychać zawieszenie. Silnik - mimo ze diesel ledwo słyszlany, żadnego klekotu jak w np TDI
jak na tą mase i moc silnika jestem bardzo zadowolony
Więcej niz bardzo dobrze
czasem przycina się jedn guzik klimatronika i w duze mrozy dopóki sie nie rozgrzeje swieci mi sie kontrolka poduszki (gaśnie po 2-3 minutach), poza tym ok
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW [l/100km]