kopiłem niedawno Laguna III Privilage 2009r. z Bluetooth, panoramiczny dach, skora/welur, Biksony, rolety, czujnik,i ... za 93 tys. zl. naprawdę dobra cena. jeździłem na jazdy próbny również, Mazda 6, Skoda Superb, Ceed, Mondeo i Passat....Ale żaden z tych aut mi sie nie podobał. A ta Laguna najbardziej mi się podoba. Silnik, Klimatyzacja, widoczność, karta Hands free(bardzo udany pomysl)i elek. hamulec ręcznie pasują do tego auta. nadal mam swój Megane, bo tez mi się podoba... za takie wyposażenie superb kosztawal by 125tys. (32tys. więcej niż Laguna!!!) Passat 130tys. a uważam ze Laguna naprawę jest lepszy. Ma lepszy silnik (Dci), lepsza Klima. bezpiecznej (jak Renault). lepszy materiał w środku..dobry wybór..
Znakomity silnik, naprawdę.. to według mnie najlepszy silnik Diesla na świecie..Cicho, Dynamiczny, mocny i uruchomia się przyciskiem. przy obroty > 2500 silnik jest naprawdę mocny aż chce latać.
miękkie i sprawny ale mógł być lepiej
Samochód świetnie się prowadzi, wysoki komfort.
Najlepszy wnętrz śród segmentu D i nawet E. wszystko pod ręką.
Klimatyzacja jest super. w ciągu 5 sekund już jest efekt. na pewno dużo lepszy niż w Skodzie Superb lub Passata.. po prosto nie słychać się jest włączona.
Mam 171cm. a dla mnie i dla moje dzieci to wystaracie. nawet jest za dożo.
silnik Diesel 150 KM a brzmi jak Benzyna. Sprawdzony Silnik DCI. tylko słychać radio??
Średni pali 6.0 na codziennie jazdy do warszawy. Mam Megane 1.9D z 1997r. tez pali ok. 6l/100km. a ma tylko 64KM.
Dobry jakosc material i caly samochod.
ma tylko 3000km przebieg..
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW