: Komfort, Nie sądziłem, że będzie mi się tak wygodnie jeździć Renault.
: Brak.
Długo się zastanawiałem nad wyborem samochodu i trochę mi zajęło odnalezienie konkretnego egzemplarza. Nie żałuję, jest super. Laguna na pewno nie jest idealna, ale stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry. Dla mnie najważniejsze są bezawaryjność, bezpieczeństwo i komfort podróży. Pozostałe kwestie jak spalanie, wyposażenie, czy prestiż marki są na drugim planie.
Silnik ma przyjemny dźwięk. Lubi wyższe obroty. Dynamika jest w porządku. Idealne auto na autostrady, przyspieszenie jest wystarczające. Na co dzień jeżdżę po mieście i rzadko ktoś mi daje rade na światłach.
Najmocniejszy punkt samochodu. Biegi wchodzą jak nóż w masło. Ideollo!
Auto prowadzi się dobrze i pewnie. Nie mam tutaj większych uwag. Nierówności wybiera dobrze.
Nie mam uwag, jest ok.
Duże lusterka, stosunkowo małe słupki. Jest w porządku. Do cofania przydałyby się czujniki lub kamerka.
Tutaj wszystko w porządku poza brakiem jakiegoś schowka na środkowym tunelu lub po lewej stronie. Te które są mają za małą pojemność. Brakuje mi czasami miejsca, w które mógłbym na wierzchu położyć portfel i telefon jednocześnie.
Klima jest super. Mam porównanie z wieloma samochodami i z całą pewnością w Lagunie jest to na bardzo dobrym poziomie rozwiązane.
Samochód pojemny i wygodny. Dużo miejsca na nogi i głowy. W bagażniku pies się mieści bez problemu. Na dalszych wyjazdach nikt nie narzekał na brak miejsca.
Bardzo dobre wyciszenie. Lepiej wyciszone niż moja poprzednia C klasa i znacząco lepiej niż Honda Civic ufo.
Napraw póki co brak, ale przejechałem dopiero 10 tys. km. Poprzednik przejechał ponad 90 tys. i również nie widzę w książce serwisowej nic poza standardowymi wymianami. Oby tak dalej.
W Poznaniu przy włączonej klimie pali około 10,5-11,5l, a przy wyłączonej możliwe jest zejście do 9,2l. W trasie w zależności od prędkości od 6 do 8l. Moim zdaniem to są dobre wyniki.
Ideollo! Samochód z 2007 roku, a wewnątrz wciąż wygląda bardzo nowocześnie. Cieszy mnie jazda tym samochodem, a koszt zakupu był tylko trochę powyżej 20 tys. zł. Polecam!
Brak.
Brak.