Ocena kierowcy - Renault Laguna III Grandtour

DAWID, 12 lat temu
Silnik 2.0 dCi 175KM 129kW
Rok produkcji 2008
Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 175KM 129kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : silnik i prowadzenie auta są bliskie ideału
bardzo udane auto jeśli będzie dalej tak jeździło to chyba się w nim zakocham;)
Silnik to to co w tym aucie jest najlepsze, ale nie idealne. Wyczuwalna jest bardzo duża turbo dziura. Najpierw nie dziej się nic a potem wyrywa jak z procy. W sumie nie jest źle, Mocy jest wystarczająco dużo do zwinnego poruszania się po drogach.
W mojej sztuce skrzynia wymagała regulacji. Ale poza tym jest bardzo ok, biegi wchodzą bardzo pewnie, 6 jest idealna w trasę, ale niestety trzeba się namachać w mieście.
Mam wersje GT, czyli tylna oś skrętna. polecam wszystkim, Teraz dopiero wiem co to znaczy jechać jak po sznurku, Niby skok tylnej osi jest niewielki ale bardzo ułatwia prowadzenie i manewrowanie w mieście. Po prostu coś niesamowitego!!!!
szerokie słupki, ale poza tym wszystko w normie, bez szaleństwa.
Puki co nie znalazłem jakiś uchybień w ergonomii, wsztsko jest tam gdzie powinno być, chociaż przy moim wzroście prawie 2 metry czasem obawiam się czy kolanem nie wcisnę przycisku stop:)
Co do ogrzewania to trudno mi się wypowiedzieć, ale klima chodzi bardzo dobrze, na auto nie szaleje i nie wali w nas polarnym chłodem tylko dozuje nam emocje. Szyby szybko odparowują jest ok.
Mam prawie dwa metry i czasem się obawiam czy kolanem czegoś nie wcisnę, wg mnie fotele są trochę za krótkie i uciskają uda, stopa na gazie tez ma dziwną pozycje, no chyba ze cały czas jest w podłogę:)
i tu zdziwienie, jest głośno, wiem ze to diesel ale jest za głośno. W pewnym momencie myślałem ze coś się gdzieś poluzowało, jakaś guma na wydechu ale w serwisie mówią ze wszystko ok,wiec jest po prostu głośno.
hmmmm.... oceńcie sami trasa do 100 5.- 5.5 130-140 6.5-7 miasto 8.5
NO nic się nie dzieje, płyny filtry, i lecimy
jeszcze nigdy nie zastrajkowała, jest ok

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 175KM 129kW [l/100km]

6,9