Ocena kierowcy - Renault Laguna III Grandtour

Rok produkcji 2010
Renault Laguna III Grandtour 2.0 dCi 150KM 110kW 2007-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : Mimo turbodziury ma bardzo przyjemne przyspieszenie
chociaż w zasadzie idealna ocena to 4.5
czuć turbodziurę, benzyniaka przesiadając się na diesel musze po prostu się do tego przwyczaić.
nie mam nic do zarzucenia. Sprawnie wręcz intuicyjnie wchodzą biegi
mimo że nie ma suystemu 4 kół skrętnych - bo privilege nie ma - to wyjątkowo dobre sobie radzi na zakrętach, trzyma drogi a zawieszenie które ma byc ponoć twrde jest dla mnie optymalne
byłoby 5 gdyby nie słabsza widocznośc boczna. Zwłaszca przy wyjazdach z miejsc parkingowych pod blokami a na siedzeniu obok pasażer. słupki, głowa pasażerazagłówek skutecznie utrudniają widoczność.
brak tego co było mocną stroną Picasso: małe kieszenie w drzwiach i brak suflady pod siedzeniem kierowcy. Nie zmiesci się litrowa butelka
szybko i sprawnie zaparowanie znika w kilka sekund a temperatura regulorwana jest na 2 sposoby działa bez zarzutu.
kierowca ma sporo miejsca, pasażer obok równiez. O tym co z tyłu nie wiem, bo tylko dzieci w fotelikach wożę :)
cicho. Za cicho. To sprawia że nie czujesz prędkości i nalezy kontrolować to na wskaźnikach. żeby nie musieć oglądać sie w kamerze u \"miśków\"
Spalanie fantastyczne. Lublin-Katowice-Lublin 5,3 litra. prędkości do 100 km/h Trasa Lublin-Krakow-Katowice-Lublin spalanie 5,6 litra - prędkości do 110-120 a autostrada 150 km/h Jestem zachwycony. W mieście nie robilem dokładnego pomiaru ale przekracza 8 l.
88 000 za 2.0 dci Priviledge z alarmem, kolem zapasowym i dywanikami. To rewelacja
zbyt krótko mam samochód 13 000 km i jakieś 5 m-cy

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW [l/100km]