: Czasami zawiesza się tempomat i karta
Bałem sie tego auta bo o awaryjności Francuzów krążą legendy, ale skusiła mnie relacja ceny do wyposażenia. Po 3 latach jazdy Laguną 3 generacji z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że do tego auta wlewa sie benzynę i się nim porostu jeździ. Jest bezawaryjne i doskonale pokazuje, że 3 generacja tego modelu zostala poprawiona i dopracowana. Oczywiście zużywają się czesci eksploatacyjne, no ale to normalka.
Silnik 2,0 o mocy 140KM jest jak dla mnie trochę mułowaty. Dopiero po 3 tyś obrotów robi się żwawo i jak już sie bujnie to nie ma bata we wsi.
Minus 1 gwiazdka za to że jakoś tak trzeba się nią bardzo "namieszać", zwłaszcza w mieście, mało precyzyjna zmiana i biegi mogłyby trochę dokładniej wchodzić
Mi sie lepiej jeździ nim na trasie bo układ sie wtedy fajnie usztywnia. Manewry w miesci tez bez większych problemów.
Lakier za delikatny, bardzo podatny na uszkodzenia
Widać dobrze z każdej pozycji. Bezpieczne manewrowanie ułatwiają czujniki parkowania z przodu i z tyłu.
Wszystko, no prawie wszystko jest tu na swoim miejscu... No moze oprócz wyłącznika tempomatu. A i jakąś pomyłka jest usytuowanie gniazda w schowlu w podłokietniku.
Ogrzewa sie i schładza poorawnie, jak większość samochodów. Klima dwustrefowa posiada 3 trybe automatyczne, a to uprzyjemnia jej obsługę
Mimi że to kombi, to miejsca jest niewiele. Ja mam 187 xm wzeostu i jakoś sie mieszcze, ale czasami jest ciasno (kiedy jedzie 5 osób)
Głośno w niej jak cholera, zwłaszcza przy dużych prędkościach.
Bezawaryjne, ale też paliwożerny, więc trzeba odjac jedną gwiazdkę
Dobrze wyposazone, trwałe auto za stosunkowo niską cenę to jest główny atut laguny 3.
Czasami zawiesza sie tempomat i karta nie załapuje. Z ta kartą, to zauwazem, że zdarza sie ze nie zadziała system hands free gdy karta dotyka do telefonu komórkowego.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16v 140KM 103kW