Ocena kierowcy - Renault Laguna II Kombi

Silnik 2.2 dCi 150KM 110kW
Rok produkcji 2002
Renault Laguna II Kombi 2.2 dCi 150KM 110kW 2002-2007 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Witam Serdecznie Zakupiłem ten cud techniki ale zacznę od początku. Trafiła się okazja do kupna Renault Laguna 2.2 DCI 150koni od pana który tym jeździł na samym starcie byłem na nie czytałem opinie patrzyłem na forum 40 komentarzy w tym tylko 1 pozytywna znajomy który lubuje się w tej marce to jest chora miłość cały czas ją naprawia co miesiąc ma scenika i esspaca tragedia auta co miesiąc stoją u mechaników cały czas się psują jeden w Espasie m silnik również 2.2DCI taki jak w lagunie w sceniku mniejszy jeszcze bardziej awaryjny ale wróćmy do tego cudu techniki jakim jest Laguna. Uległem mimo opinie negatywnej na forach kupiłem auto zaczeło kopcic na biało diagnoza mechanik stwierdził turbina okazało sie że wkład . 2 tygodnie potem poszło uszczelnienie silka silnik zarzygany olejem co jednoczesnie okej kapał na pasek i poszedł pasek czyli wspomaganie ładowanie akumulatora ale mówię w życiu twardym trzeba być naprawiłem PISZĘ OD RAZU ŻE KOSZTY NAPRAWY TEGO MOTORU SĄ BARDZO DUŻE. Wszystko było super przez nastepne 2 tygodnie kiedy to znowu silnik nie zeżygał sie olejem poszło wpomaganie itd ok naprawiłęm jeszcze raz okazało sie że silniki już te tak mają czytałęm na forach mówię że to normalne naprawiłem po tygodniu wyskoczył błąd wtrysku auto zaczęło kopcić na czarno pojechałem do mechanika podłączył go pod komputer diagnoza. Wtryski cena regeneracji 350zł za sztukę mamy ich 4 przypominam lub nowe 850zł za sztukę nie naprawiam bo to głupota czy aucie za 5tyś potem auto straciło moc i długo sie zbiera poszedł znowu ten sam pasek zostały wymieniowe rolki plus napinacz . Na dzień dzisiejszy naprawa silnika to koszt 3,500 do 5,000 więc radzę sie zastanowić przed kupnem auto zresztą cały czas prowadzi w rankingu najbardziej awaryjnych aut nie bez powodu nazywana jest królową lawet auto zawsze wywołuje uśmiech na twarzach mechaników bo auto im dobrze znane proszę nie słuchać opini ludzi co auto polecają fanatyków bo to Ty będziesz auto naprawiał a nie oni. Odraza auto próbuje sprzedać ale nikt nie dzwoni tak trudno jest sprzedać te auto. Zero zainteresowania każdy wie że to królowa lawet odradzam omijać te auta z daleka nigdy wiecej nie kupiłbym
często bieg nr.2 wyrzuca jak jest auto zimne wtedy chodzi ciężko skrzynia biegów ale 5 minut jazdy i jest ok
auto swoje pali bajki typu 6litrów w trasie 7,5 w miescie to bajka Auto pali 7,5- 8,0 w trasie a w miescie koło 10
bardzo drogie czesci
auto tak awaryjne to głowa mała
Silnik elektronika

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 dCi 150KM 110kW [l/100km]