Ogólnie porażka, nie bez powodu nazywają to "królową lawet" i wcale nie przesadzają. Psuje się to na potęgę. Od czego tu zacząć... Silnik: awarie turbiny, wszędzie wycieki od wtrysków common rail, kopci na biało i na czarno (jak mu się zachce), czyszczenie egr co miesiąc obowiązkowe, w środku czuć gorącym olejem bo gdzieś kapie nie wiadomo gdzie. Elektronika ciągle szwankuje to czujniki cofania nie działają, to centralny zamek siądzie i włączy się kiedyś kiedy się mu zachce, kartę naprawiałem już ze 3 razy (jedna naprawa 200zł). Na liczniku zawsze komunikat o błędach, których nigdy nie można się do końca pozbyć. Jedynym plusem jest wnętrze i zawieszenie - wygodne, pięknie wybiera dziury, wręcz sie "pływa", bagażnik duży, miejsca dla każdego jest, widoczność dobra. Wygląd z zewnątrz kwestia dyskusyjna, faktem jest to że farba z klamek i relingów schodzi płatami. Ogólnie to jeszcze nie wszytsko... To jeden wielki BUBEL. I niech mi nikt nie mówi, że ma Lagunę a nawet dziesięc i jest pięknie, bo poprostu nie uwierzę. Ja za to co włożyłem mógłbym kupić już pięc takich. Dobrze, że sprzedałem i mnie to już nie obchodzi, teraz mogę tylko przestrzegać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 130KM 96kW