Ocena kierowcy - Renault Laguna II Kombi

Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 5 lat
Renault Laguna II Kombi 1.9 dCi 130KM 96kW 2001-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo dynamiczny i oszczędny
Zawieszenie : Przez to że ma miękkie zawieszenie, podatny na nasze dziurawe drogi, ale częsci są tanie
Świetne autko rodzinne i do jazdy na codzień, kolejne to tez będzie laguna ale już model 2012
Silnik jest doskonały, mocny a zarazem bardzo oszczędny, przyspieszenie bardzo dobre (300Nm robi swoje), prędkość max 215km/h, bardzo dobra elastyczność na poszczególnych biegach
Nie zauważyłem żadnych problemów, biegi wchodzą płynnie nawet przy ostrej jeżdzie
Bardzo wygodne autko, miekkie zawieszenie no i podatne na dziurawe drogi, częste wymiany np. łaczników stabilizatorów
Posługująć się wszystkimi lusterkami, bardzo dobra widoczność i zero problemów np. na tłocznych parkingach
Wszystko pod ręką, łatwa i mało skomplikowana obsługa
Poprawnie, choć mogłoby być lepiej np. przy zaparowanych szybach i wilgotnej pogodzie często bez pomocy klimy nie da rady
\"6+\" taka ocena, bardzo wygodnie, bardzo dużo miejsca z przodu i na tylniej kanapie, pojemny bagażnik (i w kombi i w hatchbacku)
Poprawnie, na trasie bardzo dobre w mieście już gorzej, ale też to wynika ze sposobu jazdy
Jak na auto można powiedzieć duże, to bardzo ekonomiczne spalanie (średnio 5,5-6L/100km), w trasie przy jeździe ok. 11km/h spalanie na poziomie 4,5L, w mieście oczywiście więcej Z poważniejszych napraw wymieniałem wysprzęglik - tania część ale dużo roboty, wymiana kpl. rozrządu ok. 1tys zł, wymiana oleju z filtrami ok. 350 zł (całość z olejem)
Idelane połaczenie jakości do ceny, świetnie wyposażone, zaawansowane technologicznie i w bardzo dobrej cenie, nigdy nie zamienię na jakiegoś niemca, za którego przepłacasz za to że masz 4 kółeczka na grillu, a opel/vw to wszędzie pełno - a takiego modelu jak mój to nielicznie
Plus taki że komputer informuje o wszystkich usterkach (ciśnienie w oponach, niski poziom oleju, itp), jak w każdym aucie
Kupiłem rocznego z przebiegiem 35tys km, teraz mam 155 tys i jeszcze mnie nie zawiodło, z poważniejszych rzeczy to wysprzęglik - ale to się zdarza

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 130KM 96kW [l/100km]

6,2