Ocena kierowcy - Renault Laguna II Kombi

Silnik 1.9 dCi 120KM 88kW
Rok produkcji 2003
Renault Laguna II Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW 2001-2007 - Oceń swoje auto
Inne : Komfort
Ogólnie naprawde fajny samochód innyu niz te wszystkie niemieckie pancerniaki . W Lagunie mamy wygode, oszczedność i całą kupe zalet wiele osób mówi ze to awaryjny samochód możliwe w moim przypadku sie to nie sprawdziło przed zakopem miałem obawy ale wsztsko rozwiało je naprawde polecam
Ten silnik jest wystarczajacy jak na ten samochód każdy chce oczywiscie niabiańskich osiagów ale ekonomia robi swoje.
Nie jest doskonała ale prauje dobrze
Prowadzi sie dość dobrze nie nosi tyłkiem na zakrętach
nie przyzwyczajeni mogę mieć problemy bo to duże autko do tego combi ale mi wystarczy
wszystko jest pod ręką niczego nie trzeba szukać ergonomia na 5
Klima działa nieźle ogrzewanie super
Przestrzeni nie zabraknie chyba dla nikogo miejsca jest dużo więcej niż np w Passacie combi
Jadąc w trasie nie da rady określić czy to diesel czy benzyna i nie terkocze tak strasznie jak desle koncernu wolksvagena
Jka jeżdziłem tzn bawiłem się to spalił ok 8 ale norma to ok 5.4 na trasdie nawet 4.4
W cenie jaką za nią zapłaciłem mógł bytm mieć np Passata combi lub inne niemieckie lub japońskie auto ale z rocznika max 2000 szcerze to przykuło moją uwagę najbardziej ale naprawde warto sie nad nim zastanowić
prze ten cały cas tzn samochó prawei 40 km dzinnie pokonuje były małe problemy z bagarznikiem ale nic poważnego trzba poprostu dbać i nic sie nie powinno stać
To że np komuś TURBO siada to jest tylko wyłącznie jego wina gasznie turbo diesla przy 5tys obrotów po ostrej jeździe to poprostu idiotyzm przebieg jest duży i poprostu nic tylko trzba dbać przeglądy i olej(markowy) na czas wymieniać i będzie super

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW [l/100km]

5,9